• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan tanker konusunda geri adım atmıştı! ABD’den Türkiye’ye garip uyarı!

Yeniakit Publisher
2019-08-26 12:05:00 -
Yunanistan tanker konusunda geri adım atmıştı! ABD’den Türkiye’ye garip uyarı!

Yunanistan’ın olumsuz kararından sonra yönünü Türkiye’ye çeviren İran tankeri hakkında ABD’den Türkiye’ye garip bir uyarı geldi.

ABD'nin yaptırım tehdidi sonrası Yunanistan hükümeti tankeri kendi limanına sokmayacağını açıklamıştı. Bu sebeple rotasını Türkiye'ye çeviren tankeri hakkında ABD'den yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bu sefer de Türkiye'yi uyardı.

ABD yönetimi, İran ile İngiltere arasında yaşanan gerilimin ardından Cebelitarık'tan serbest bırakılarak adı "Grace 1'den Adrian Darya 1'e" çevrilen İran'a ait petrol tankerinin Kalamata limanına gitme ihtimali üzerine Yunanistan'a "yaptırım" mesajı vermişti.

Adrian Darya 1, Yunanistan'ın "İran tankerine yardım etmeyeceği" açıklamasının ardından rotasını Kalamata'dan Mersin'e çevirmişti.

"Tankerin nereye gideceğine yeni sahibi karar verecek"

İran'dan ise bugün yeni bir açıklama geldi. Hükümet Sözcüsü, serbest bırakılan tankeri sattıklarını ve bu saatten sonra nereye gideceğine yeni sahibinin karar vereceğini söyledi.

Sözcü, tankerin kime satıldığı hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'ye tuhaf uyarı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran'ın terörü finanse etmek, dünyayı istikrarsızlaştırmak ve uluslararası yaptırımları delmesini engellemek için herkes görev başında. Adrian Darya 1 ile Türkiye'ye giden yasadışı petrolün limanda veya denizde boşaltılmasına izin verilmemeli" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia Zafer

Tūrkiye, Bu Tankeri Satın Alıp El Koymalıydı. ABD ye, İyi Bir Ders Olurdu.

nadim hatipoğulları

YAHU ABD BU TANKER SİZİN KARASULARINIZDA OLSA BU PETROLİ NEDER EDER BEDAVAYA ÜLKENİZE SOKARSINIZ SONRADA KALKAR ÜLKEMİZİN HAKKIYDI DERSİNİZ SİZE İNANANIN VAY HALİNE.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23