• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunan profesörden bomba itiraf: Dünyaya rezil oluyoruz

Yeniakit Publisher
2021-04-22 17:49:00 - 2021-04-22 17:50:27

Türkiye ve Yunanistan ilişkileri hakkında konuşan Yunan Profesör Aleksis İraklidis, "Yunanistan'ın denizlerdeki iddiaları bizi uluslararası toplumda alay konusu yaptı" itirafında bulundu.

 yeniakit.com.tr 

Yunan Profesör Aleksis İraklidis canlı bağlantıyla katıldığı bir televizyon programında Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan'ın denizlerdeki iddialarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu itiraf eden İraklidis, Atina yönetiminin Türkiye ile anlaşması gerektiğini söyledi.

"Alay konusu oluyoruz"

Yunanistan'ın "kabul edilemez" iddialarının uluslararası toplumda alay konusu haline geldiğini ifade eden İraklidis, şunları kaydetti:

"Biz tek taraflı olarak ne istersek onu yapacağız ve karşılığında Türkiye'ye küçük bir alan bırakacağız diyoruz. Uluslararası toplum bunu asla kabul etmez çünkü 1922'nin aksine Yunanistan'ın işgali altında küçük Asya kıyısı yok. Yunanistan'ın Doğu Ege adalarına dayanarak (Meis) Ege Denizi'ni kapatma veya kimlerin geçişine izin vereceğine karışma hakkı yok. Bu şekilde düşünerek uluslararası toplumda alay konusu oluyoruz. Bu hem Türkiye'ye hem de uluslararası seyrüsefer aleyhine bir saldırı eylemi."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sadece kendimize zarar veririz"

Yunanistan'ın Türkiye'yi kışkırtmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Yunan profesör, "Eğer Türkiye'ye karşı düşmanca davranırsak sadece kendimize zarar veririz" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdulcabbar

Yunan komşumuz, provokatör siyasilerdense, akıllı bilim insanlarını dinlemeli...

Hüseyin

Yunanlıların ne düşündüğünün doğru yada yanlış önemi yok. Yunanistanın bir sürü borcu var ve alacaklıları ne istiyorsa onu yapmak zorundalar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23