• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yumuşacık bazlama nasıl yapılıyor? Mayalanması 1 saat kadar yetiyor 

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yumuşacık bazlama nasıl yapılıyor? Mayalanması 1 saat kadar yetiyor 

Bazlama tadına doyum olmayan, puf puf ve yumuşacık bir ekmek. Yoğun talep olan bazlamayı evde bakın nasıl yapılıyor? 1 saat kadar mayalanma yetiyor. Yumuşacık bazlama nasıl yapılır?

Yumuşacık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar ılık su

Üzeri için ;

Tereyağ

İlk olarak unun içine tuzunu ve kuru mayasını ekleyerek suyunu da yavaş yavaş ilave ederek yumuşak poğaça hamuru gibi bir hamur elde ediyoruz.
1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
Ve tabak büyüklüğünde açıyoruz siz daha büyük veya küçük yapabilirsiniz o na göre bezesini büyütüp küçültürsünüz.
İlk başta tavamızı iyice ısıtıyoruz ve sonra orta ateşe getiriyoruz çevirerek pişiriyoruz.
En son üzerine tereyağ sürüyoruz.
Afiyetle.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23