Yumuşacık bazlama nasıl yapılıyor? Mayalanması 1 saat kadar yetiyor
Bazlama tadına doyum olmayan, puf puf ve yumuşacık bir ekmek. Yoğun talep olan bazlamayı evde bakın nasıl yapılıyor? 1 saat kadar mayalanma yetiyor. Yumuşacık bazlama nasıl yapılır?
Yumuşacık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar ılık su
Üzeri için ;
Tereyağ
İlk olarak unun içine tuzunu ve kuru mayasını ekleyerek suyunu da yavaş yavaş ilave ederek yumuşak poğaça hamuru gibi bir hamur elde ediyoruz.
1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mandalina büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
Ve tabak büyüklüğünde açıyoruz siz daha büyük veya küçük yapabilirsiniz o na göre bezesini büyütüp küçültürsünüz.
İlk başta tavamızı iyice ısıtıyoruz ve sonra orta ateşe getiriyoruz çevirerek pişiriyoruz.
En son üzerine tereyağ sürüyoruz.
Afiyetle.