• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YPG’ye tünel ve hendek desteği

Yeniakit Publisher
2019-04-23 14:32:00 -
YPG’ye tünel ve hendek desteği

Terör örgütü PKK/YPG’ye binlerce TIR’lık silah ve mühimmat veren Amerika, yine işbaşında. Petrol kenti Deyrizor’u maşası teröristlerle işgal eden Washington, YPG’ye mevzi ve tünel kazıp, inşa etmesi için gerekli olan iş makinesi ile yapı malzemesini gönderdi. 200 TIR’lık yeni sevkıyat, örgütün elindeki Ömer petrol sahasına ulaştı.

Ortadoğu ve Suriye’yi çıkarları için kan gölüne çeviren başbelası Amerika, durdurak bilmiyor...

Sözde Suriye halkını Esed ve DEAŞ belasından kurtarmak için bölgeye gelen büyük şeytan, bir başka terör örgütü YPG/PKK ile işbirliği yaparak ülkenin neredeyse 3’te birini işgal etti. İşgal edilen bölgelerin petrol ve yeraltı kaynakları bakımından en zengin topraklar olması dikkat çekerken, Washington şimdi bu alanları maşası örgütle korumanın derdinde.

Suriye’den çekileceğini açıklamasına rağmen bu konuda henüz net bir adım atmayan ve terör örgütü YPG’ye sürekli silah, mühimmat ve iş makinesi desteği veren Amerika, elindeki bölgelere yapılacak hendek, tünel ve mevziler için de yüzlerce TIR’lık iş makinesi ve yapı malzemesi desteğini sürdürüyor.  

Ömerli’den dağıtım yapılacak

Son olarak önceki akşam ABD, YPG’ye 200 TIR’lık sevkıyat yaptı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD, dün Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından YPG/PKK bölgesine yaklaşık 200 TIR’la yapı malzemesi ve iş makineleri soktu. Kaynaklar, TIR’ların Deyrizor’daki Ömer petrol sahasına ulaştığını, burayı merkez olarak kullanarak farklı noktalara dağıtım olacağını söyledi. Malzeme ve makinelerin YPG/PKK işgalindeki yerleşimlerin idari yönetimlerine iletileceği öğrenildi.

Tünel için kullanılması riski

Kaynaklar, YPG’nin iş makinelerini tünel, mevzive hendek kazma faaliyeti için kullanabileceğine dikkati çekti. Daha önce YPG, elindeki Afrin’de ABD ve Fransızların desteğiyle büyük ve yıkılması güç sağlam tüneller kazıp kentin altında büyük sığınaklar inşa etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan; terör örgütü, Türkiye sınırı hattında, batıdan doğuya doğru Münbiç, Aynularab (Kobani), Tel Abyad, Rasulayn, Kamışlı ve Malikiyye’de de söz konusu tünel, hendek ve mevzi kazma faaliyetini sürdürüyor. AA, son olarak 15 Nisan’da örgütün kazı çalışmalarını görüntülemişti.

Şeytan ABD boş durmuyor

YPG/PKK; ABD desteğiyle terör örgütü DEAŞ’ı şubat ortasında Deyrizor’dan çıkardıktan sonra, bu kenti de işgal etmişti. ABD, daha önceki binlerce TIR’lık silah ve mühimmat desteğini nisan ayıyla birlikte iş makinesi ve yapı malzemesi olarak değiştirdi. Amaç bölgeye Afrin’deki gibi sağlam ve yıkılmaz tünellerin kazılması ve örgütün kendisini güvende hissetmesi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23