• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yöresel lor dolması yapımı! Lor dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte malzemeleri

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yöresel lor dolması yapımı! Lor dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte malzemeleri

Lor Dolması tarifi ve malzemeleri, lor besin kaynağı öyle neye yarar, yapımı merak edilirken adeta lezzet bombası Yöresel yapılacak yemekler arasında yer alırken bu sefer size Lor Dolması tarifini anlatacağız. Lor Dolması tarifi nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte adım adım yapılışı...

Lor Dolması tarifi ve malzemeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yöresel lezzetlerde ilk sırada yapılacak lezzetlerden biri de Lor Dolmasıdır. Peki Lor Dolması nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

LOR DOLMASI HANGİ YÖREYE AİT BİR LEZZET?

Lor Dolması Bayburt yöresine ait bir yemek olarak biliniyor.

LOR DOLMASI MALZEMELERİ

2 bağ pazı
3 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan
Yarım kilo lor peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 bağ taze soğan
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

LOR DOLMASI YAPILIŞI

İçi için soğanları rondodan geçirin. Tencereye tereyağını koyup üzerine soğanları ekleyin. Sonrasında bulguru da ekleyip kavurun. Su, süt ve tuzu da ekleyip iç harcı pişirin. Diğer tarafta pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün. Pişen pilavı bir kaba alıp üzerine taze soğanları ve lor peynirini ekleyin. Pazıların içine bu harcı koyarak büyük bir şekilde sararak tepsiye dizin. Üzeri için, tereyağını sütü ve suyu ocakta karıştırıp dolmaların üzerine dökün. Fırına vererek 220 derecede pişirin.


.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

meleknur

LOR DOLMASINA NE KURU NEDE TAZE SOĞAN KONULMAZ. BULGUR LOR BİR KAŞIK YAĞ VE SU İLE İÇ HARCI PİŞİRİLİR. DİĞER TARAFATAN PAZI YADA EVELİK YAPRAKLARININ ÜSTÜNE KAYNAR SU DÖKÜLEREK HAŞLANMIŞ OLAN YAPRAĞA İÇ KOYULUP ÜÇGEN SARILIR SÜT İLE PİŞİRİLİR. TEPSİYE DÖKÜP 10-15 DK FIRINA VERİLİR. SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE BOLCA KIZARMIŞ TEREYAĞI DÖKÜLÜR. DOLMALARI TEREYAĞINA BANIP YENİLİR. GÜMÜŞHANE DOLMASI
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23