• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yolsuzluk yapanlara “devam edin” mi denilmeliydi? “19 Mart’ın faturası” edebiyatı!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Yolsuzluk yapanlara "devam edin" mi denilmeliydi? "19 Mart’ın faturası" edebiyatı!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun, "“19 Mart’ın faturası” edebiyatı!" başlıklı yazısı...

Önce şunu söyleyelim, bütçemizin yarıdan fazlası; Savunma Sanayine, İçişleri Bakanlığı’na Adalet Bakanlığı bütçesine gidiyor diye... 

Bunlarda bir kısıtlama yapılmasını isteyebilir miyiz?

“Düşmana karşı hazırlık yapmanın bedeli şu kadar” diye açıklama yapıp, bundan vazgeçmeyi önerebilir misiniz?

Veya suçları önleme, suçluları yakalama konusunda görevli olan İçişleri bakanlığı personeli için, “Bütçemizin şu kadarı İçişleri Bakanlığı personeline gidiyor, buna gerek yok” diyerek bu harcamadan vazgeçilmesini isteyebilir misiniz?

Suçlular yakalandıktan sonra gerekli cezaları vermek için, Adalet Bakanlığı Teşkilatı içerisinde görevli savcılar-hakimlerin aldıkları maaşlar ve yapılan masrafları hesaplayıp, “Türkiye bütçesinin şu kadarı suçluları cezalandırmak için harcanıyor” diyerek bundan vazgeçilmesini isteyebilir misiniz.

Ne Milli Savunma Bakanlığının bütçesinin gereksizliği, ne İçişleri Bakanlığı’nın, ne de Adalet Bakanlığı’nın harcamalarının gereksizliği söylenemez.

Devlet olmanın gereği; düşmana karşı vatan toprağını savunmak, suçları önlemek/önlenemeyenlerin faillerini yakalamak ve cezalandırılmalarını sağlamaktır.

Devlet olmanın gereği olarak; bu hizmetler görülürken yapılan masrafları, kimse gereksiz olarak gösteremez.

19 Mart’tan bu yana bir vaveyla tutturmuşlar gidiyorlar. 

“19 Mart’ın bilançosu şu kadar… 19 Mart’ın faturası bu kadar”

Ne olmuş 19 Mart’ta?

...YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sepetci

Adamın gözünü niçin bantladınız bir suç mu işlemiş? Pırıl pırıl bir adam tam chp ye layık. Buna bakınca Atatürkü görüyorlar. Onun kadar olmasada başarılı. İstanbulu düşman kurtardı!.

Ali KOÇ

Medya(NIZ)daki iddialara İBB yetkilileri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, bizim Cumhurbaşkanı adayımız ve bir sonraki Ülkemizin CUMHURBAŞKANI Sayın Ekrem İMAMOĞLU'nun kendisi ve / veya avukatlarının yanıtlarını karşılaştırdığımda iddiaların sağlam bir temele dayanmadığını düşünüyorum. Yine de İddianameyi ve yargılamaları bekleyelim derim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23