• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yine bahaneyi buldu! İmamoğlu ulaşıma yapılan zammı böyle savundu

Yeniakit Publisher
2020-02-07 20:22:00 - 2020-02-07 21:03:14
Yine bahaneyi buldu! İmamoğlu ulaşıma yapılan zammı böyle savundu

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zam ile ilgili açıklamada bulundu. İmamoğlu, zammın hizmetin sürdürülmesi adına yapıldığını söyledi.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana'da gerçekleştirilen 11 büyükşehir belediyesinin başkanlarının buluştuğu etkinliğe katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada İstanbul'da toplu taşımaya gelen yüzde 35 zamla ilgili ilk kez konuştu.

Hizmetin sürdürülmesi adına yapıldı

İmamoğlu, hiçbir belediyenin zam yapmak istemediğini ifade ederek, "Yaptığımız zam ne yazık ki bir sonuçtur. Esas girdilerden hesap sorulması lazım. Akaryakıt ve diğer unsurlara baktığınız zaman yaklaşık iki yılı aşkın süredir zam yapılmayan İstanbul'daki bu zam, şuan ki Türkiye şartlarında vatandaşımız düşünülerek hizmetin sürdürülmesi adına yapılmış bir zamdır. Elbette hiçbir belediye zam yapmak istemez ama bugünkü Türkiye koşullarında bu mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam kararı alındı. UKOME'nin kararını onaylayan İBB, zamlı tarifenin 10 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacağını açıkladı.

İBB'den yapılan açıklamada, "UKOME, yaklaşık 3 yıldır değişmeyen toplu ulaşım ücretlerinde maliyetlerdeki büyük artış nedeniyle yeni bir fiyat düzenlemesi yapma kararı aldı. 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam mavi kart 275 lira, öğrenci mavi kartı ise 50 lira olarak belirlendi" denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Berzah_

İşte başkan işte hizmet,halk halkçı başkan görsün,hele bekleyin,her şey çok güzel olacak,şuna şaşırıyorum 90 yıllık chp türkiyesin de chp zamanında ne zaman her şey çok güzel olduda,millet bir cümlenin büyüsüne kapıldı gitti,yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyen binali bey varken,bir hayalin peşinden gidenlere ne demeli,bence az bile yapmış zammı,beter olsun

emre

adam ip de yürüyen cambaz!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23