• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldırım, kabine listesini Erdoğan'a sundu

Yeniakit Publisher
2016-05-24 10:52:00 - 2016-05-24 11:06:04
Yıldırım, kabine listesini Erdoğan'a sundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 65. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Yıldırım, kabine listesini Erdoğan'a sundu.

AK Parti Binali Yıldırım, gece saat 01.25'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek 2 saat boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Yeni kabine burada şekillendi.

Bugün de son onayı almak için evinden ayrılan Binali Yıldırım, Beştepe'ye geçerek kabine listesini Erdoğan'a sundu. Yıldırım, yeni kabineyi Beştepe'de yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak.

5-6 BAKANLIKTA DEĞİŞİM OLACAK

Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı'na sunacağı yeni kabinede 5-6 bakanlıkta değişim olması bekleniyor.

Beştepe'ye gitmek üzere 10.15 sıralarında evinden ayrılan Binali Yıldırım, "Sizin için üzülüyorum. erken saatlerde aç susuz burada bulunmanıza üzülüyorum. Bu kadar erken gelmenize gerek yok" dedi.

SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

Sürpriz değişiklikler içerebileceği belirtilen kabine listesinde ise gözler Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan'a çevrildi.

En büyük sürprizi bu iki ismin liste dışı kalmasının oluşturabileceği belirtilirken, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala, Volkan Bozkır, Fikri Işık, Veysel Eroğlu, İsmet Yılmaz, Akif Çağatay Kılıç, Cevdet Yılmaz ve Naci Ağbal'ın bakan olarak kalmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

SAVUNMA BAKANLIĞI

Ancak İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma'dan Ulaştırma Bakanlığı'na kaydırılması, onun yerine de Meclis Savunma Komisyonu'nun Savunma Sanayi Müsteşarlığı kökenli Başkanı Faruk Özlü'nün getirilebileceğinden söz ediliyor.

EKONOMİ BAKANLIĞI

Ekonominin kaptanlığı için Nurettin Canikli ile Berat Albayrak'ın adı geçerken, kulislerde Şimşek'in yerinde kalması halinde Canikli'nin Gümrük Bakanı olacağı, Albayrak'ın ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda kalabileceği konuşuluyor.

Kayseri kontenjanının Mustafa Elitaş'tan mı yoksa Mehmet Özhaseki'den yana mı kullanılacağı da merak konusu oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23