• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıldırım, İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu

Yeniakit Publisher
2016-06-02 10:08:00 - 2016-06-02 11:19:44
Yıldırım, İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Yıldırım'ın o konuşmasından satır başları;

AK Parti girdiği her seçimde milletin verdiği desteği artırarak kutlu yürüyüşünü devam ettiriyor. Vatandaşa hizmet yapmazsan, vatandaş senin dersini hemen verir. AK Parti'nin bugünlere gelmesindeki en önemli şey budur. Millet ne derse o olur, biz böyle bugünlere geldik. Milletin dersini sormayanın bu ülke idaresinde artık yeri yok.

ESKİ ÇAMLAR BARDAK OLDU

Milleti kendine benzetmek değil, millet ne ise sen de o olacaksın.Eski alışkanlıklar artık sona erdi. Milletten başka güç vehmedilen başka kim olursa olsun bu millete ihanettir. Artık eski düzen yok. Eski çamlar bardak oldu. Biz yol yaptık, okul yaptık hastane yaptık. Bunları yapmak da bir lütuf değildi. Herkesin daha fazla refahtan pay alması için uğraştık.

ANAYASA NE DERSE DESİN...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi demokrasi tarihimizde bir dönüm noktasıdır. 21-22 milyon oy alan bir cumhurbaşkanı 'Ben işe karışmam' diyebilir mi? Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak  siyasi sorumluluğu doğmuştur. Yeni anayasa ile sistemin yolunu açma zamanıdır.

İZMİR BENİ NEDEN BAŞKAN SEÇMEDİ...

Ana muhalefet lideri  İzmir Başbakan çıkaracak diye geziyordu. Evet İzmir başbakan çıkardı. Ben İzmirlilere teşekkür ediyorum, onu haksız çıkarmadılar. İzmirli beni neden başkan seçmedi, çünkü kendileri ileri görüşlü. Tekrardan hepsine çok teşekkür ediyorum.

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Hemen hükümetimizi kurduk. Hükümet programımızı açıkladık. Ben isterdim ki muhalefet partilerinin liderleri orada olsun. Sayın Bahçeli'yi hariç tutuyorum. Bu muhalefet partilerinin Türkiye gündemine nasıl baktığının kanıtıdır. Siz hükümet programı açıklanırken orada olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız? Millet bunun hesabını size sorar.

'KÜRT' DİYE BİR DERTLERİ YOK

Dürümlü'de vahşice katledilen vatandaşlarımızın aileleri ile bir araya geldik. Hükümet müzakerelerinden sonra ilk işimiz Diyarbakır'daki vatandaşlarımızda bir araya gelmek oldu.Terör bahsi açılmışken şunu söylemek istiyorum. 40 yılı aşkın bir süredir başımızı ağrıtan büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Bu terör işi Türkiye'yi bölmeye çalışan bir profosyonel tuzak. Bunların Kürtler diye bir sorunu yok. Bunu milletimiz bilsin. Bunu Kürt kardeşlerimiz bilsin. Bu beladan milletimizi kurtaracağız. Bu örgütü milletle devlet arasından çıkaracağız.

OPERASYONLARIN BİTMESİ İÇİN ÜÇ ŞART VAR

Terör operasyonlarının bitmesi için 3 şart var. PKK ne zaman silahını birakırsa. Güvenlik güçlerimize kalleşçe saldırmazsa. Vatandaşlarımız gece gündüz rahatça, hiçbir güvenlik problemi yaşamayıncaya kadar operasyonlarımız devam edecekler. Bu terör unsurları silahları gömüp üzerine beton dökene kadar operasyonlar kararlılıkla devam edecek.

TEŞKİLATLARA RAMAZAN ÇAĞRISI

Ramazan günahların bağışlandığı, kardeşilk duygularının hat safhaya ulaştığı bir ayımız. Bu ayı boş geçirmeyelim. Güneydoğu ve Güneydoğu'ya gidelim.Bütün teşkilatlarımızın bu konuda kapsamlı programlar yapmalarını istiyorum. Bugün kardeşliği artırmaya daha çok ihtiyacımız var. Partime güveniyorum. En iyisini yapacağınızdan hiç şüphem yok.,

ALMANYA'DAKİ SÖZDE SOYKIRIM OYLAMASI

Önümüzde zorlu bir süreç var. Bugün Almanya'da bir oylama yapılacak. Neymiş 1915 olaylarından bizi sorumlu tutacak akıllarınca. Bu ilk değil, son da olmayacak. Bazen dost bildiğimiz ülkeler kendi içlerinde güçsüzlüğe düştüğünde acaba başka nereye dikkat çekebiliriz diye böyle şeylere başvuruyorlar. Almanya Başbakanı Merkel ile konuştum kendisi elinden geleni yapacağını söyledi. Almanya gerçek bir dostluk testinden geçiyor .Bugün dostluk gerçekten var mıymış göreceğiz. Eğer eski defterleri açacaksak burada son sıraya Türkiye gelir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23