• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yiğit Bulut 'uzatmaya gerek yok' deyip açıkladı

Yeniakit Publisher
2018-03-02 14:40:00 - 2018-03-02 14:54:35

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yiğit Bulut 'uzatmaya gerek yok' deyip açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Çek Cumhuriyeti’nin terörist elebaşı Salih Müslim'i serbest bırakmasına tepki gösterirken "Çekya mı 'çekyat' mı, 'çekyoş' muydu, onun bir sürü farklı adı vardı. Bu ülkenin kendi kararını alması mümkün değil. Bunun sahibi Almanya" dedi.

Terörist elebaşı Salih Müslim, geçen hafta pazar günü Prag'da gözaltına alındı. 2 günlük gözaltı süresi sonrası mahkemeye çıkartılan Müslim, AB topraklarını terk etmemek koşuluyla serbest bırakıldı. Müslim'in serbest bırakılmasını TRT Haber'de değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, kararı önceden tahmin ettiğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Birliği içerisinde Çekya mı 'çekyat' mı, 'çekyoş' muydu, onun bir sürü farklı adı vardı. Bu ülkenin kendi kararını alması mümkün değil. Bunun sahibi Almanya. Uzatmaya gerek yok."

'ÇEKYAT MI BU?'

''Salih Müslim'in sahibi Almanya'dır'' diyen Yiğit Bulut, Orada bir adam gibi adamlar vardır, onlar Slovaklardır. Onlar da Slovakya oldu. Bratislava çok güzeldir… Bir de adam olmayan yerler var, onlar da Çekya oldu. Sahibi Almanya diyorum, daha öteye gitmeye gerek yok. Basında Çekya diyorlar… 'Çekyat' mı bu? Çekya diye bir şey yok, onun sahibi Almanya."

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Müslim'in serbest bırakılması Türkiye'nin sert tepkisine neden olmuştu. En son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya'nın 'teröre destek veren ülke olduğunu' söylemişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23