• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yerli ve milli olmayı hazmedemeyen 'Barolar' Metin Feyzioğlu’na karşı harekete geçti!

Yeniakit Publisher
2019-11-11 14:16:00 - 2019-11-11 14:34:17
Yerli ve milli olmayı hazmedemeyen 'Barolar' Metin Feyzioğlu’na karşı harekete geçti!

Metin Feyzioğlu'nun milli meselelerde takınmış olduğu 'yerli' duruş bazı 'Baroları' rahatsız etti. Barolar, TBB yönetiminin olağanüstü genel kurul çağrısını reddetmesinin ardından, Türkiye Barolar Birliği'ne karşı idari dava açılmasından suç duyurusunda bulunulmasına kadar çeşitli eylemler için hazırlık yaptığı belirtildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Türkiye Barolar Birliği'nin temsil gücü kalmadığını, hukuktan yana olmadığını ileri süren ve Başkan Metin Feyzioğlu dahil baro yönetiminde değişim isteyen baroların genel kurul çağrısı iki kez üst üste Feyzioğlu duvarına çarptı.

Genel kurula gidilmesi için Avukatlık Yasası’nın gerektirdiği 10 baro sayısına ulaşan, sonrasında iki baronun daha katılımıyla TBB’ye genel kurul çağrısı yapan baro yönetimleri, Türkiye Barolar Birliği yönetiminden çıkan 'genel kurul istekleri hukuksuz' kararına karşı eylem planı hazırlamak için toplanıyor.

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Urfa, Van, Bursa, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Tunceli ve Mersin baro başkanları, İstanbul'da toplanarak TBB'den çıkan karara karşı tüm hukuki süreçleri harekete geçirecek bir eylem planı belirleyecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tata Tonga

Bir şeyin yerli ve milli olmasına akit mi karar veriyor?

Nur

Tc düşmanları artık gizlenmiyor aynı taraflarda açık ve net chp hdp pkk eşitirler de ortada bu millet tükürüğe boğar sizi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23