• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni Merkez Bankası Başkanı buna çok kızıyormuş! Kulağı delik o isim açıkladı

Yeniakit Publisher
2023-06-17 12:01:00 -
Yeni Merkez Bankası Başkanı buna çok kızıyormuş! Kulağı delik o isim açıkladı

Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu. Atamanın ardından herkes onun kim olduğunu merak etti, araştırdı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de "Doğrusu yakından tanımak istediğim isimlerin başında geliyor" dedi.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu. Atamanın ardından herkes onun kim olduğunu merak etti, araştırdı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de "Doğrusu yakından tanımak istediğim isimlerin başında geliyor" dedi.

"Dikkat ediyor musunuz hep ‘Hafize Gaye Erkan’ diye yazıyorum” diyen Selvi şunları kaydetti:

“Daha modern olsun diye sadece ‘Gaye’ diyenler var. Merkez Bankası Başkanı buna kızıyormuş. ‘Benim adım Hafize Gaye’ diyormuş. Çünkü Hafize isminin bir hikâyesi varmış. Babaannesinin ismiymiş. Merkez Bankası Başkanı aynı zamanda 9 aylık erkek çocuğu olan bir anne. Bebeğin tam da anneye en çok ihtiyacı olduğu bir dönem. Bebekle anneannesi ilgileniyormuş ama Hafize Hanım da annelik görevlerini ihmal etmiyormuş.

Hafize Gaye Erkan, Amerika’dan Merkez Bankası’nın başına gelince hemen Amerika’dan kurtarıcı geldi gibi bir algı oluşturulmasına şiddetle itiraz ettim. Hâlâ aynı noktadayım. O bizim insanımız. Mehmet Şimşek’in ekonomi takımının önemli bir oyuncusu. Zaten kendisi de, ‘Ben milli bir insanım. Burası benim vatanım’ diyormuş.

Zaten annesi Rize İkizdereli, babası Elazığlı. Hafize Hanım tam bir Anadolu insanı. Bizim insanımız.”

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa Yanar

Konu ekonomi(para) olunca hep dışarıdan adam geriyoruz. (Geçmişte de Kemal Derviş'i getirdiğimiz gibi) Bu memlekette adammı kalnadı. Bence algı operasyonu yapılıyor.Maliye vakanın namaz önce demedik laf bırakmadık şimdi kurtarı öylemi.Yemezler sen kasayı tükettin, kendine günah keçisi arıyorsun.Hadi ordan.

Adımı yazdım

Bakın Barak Hüseyin Obama seçildiğinde adına bakıp oh dedik bu Müslüman adı en çok biz müslümanlara yarar ama Kuzey Suriye'yi bu hale getirdi. Irak onun zamanında iyice dağıldı. Yani bi isim duyduk bize benziyor tmm. Ama gerçekleri bekleyip göreceğiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23