• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaycı Paşa uyardı, Akit yazdı hırsız Yunan ciyakladı

Yeniakit Publisher
2022-08-02 11:51:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yaycı Paşa uyardı, Akit yazdı hırsız Yunan ciyakladı

Doğu Akdeniz’deki mühhasır ekonomik bölgemizde kaçak avlanarak milyonlarca dolarlık balığımızı çalan Yunanistan, Emekli Tümamiral Cihat Yaycı’nın Akit’te yer alan ifşaatıyla suçüstü olunca yine ciyak ciyak en iyi bildiği şey olan çirkefliğe başvurdu. “Türkler yine saçma sapan kapak açtı” başlığıyla haberimizi sayfalarına taşıyan Yunan yayın organı Directus, Yaycı Paşa’nın “Münhasır Ekonomik Bölgemizden” ifadesinin başına “Tasavvur ettiğimiz” cümlesini ekleyerek haberimizi çarpıttı.

Çınar Demir  Ankara

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı yönetimindeki Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) sosyal medya üzerinden uyarıda bulunarak, Mısırlı, İtalyan, Yunan balıkçıların münhasır ekonomik bölgemizde avlanarak milyonlarca dolar kazandığını söyledi.

Kırmızı karidesimizi çalıp kilosunu 450 dolara satıyorlar

TÜRK DEGS’ten yapılan açıklamada da, “Doğu Akdeniz’de öngördüğümüz Münhasır Ekonomik Bölgemizde şu anda onlarca İtalyan, Mısırlı ve Yunan balıkçılar avlanıyorlar! Örneğin kırmızı karides avlıyorlar ve şoklayıp kilosu 450 dolardan satıyorlar. MEB ilan etmemiz şart” ifadelerine yer verildi. TÜRK DEGS açıklamasına yorum yapan çok sayıda kullanıcı, Türk balıkçıların neden bölgede avlanmadığını sordu ve bir an önce MEB ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

Hırsızlıkları yüzlerine vurulunca ciyakladılar

Akit’te yer alan bu haber, hırsızlıkları yüzüne vurulan Yunanistan’da da ilgi gördü. Yaycı Paşa’nın Akit’te çıkan sözlerini haberleştiren Yunan yayın organı Directus, haberimizi bile bile çarpıtarak en iyi bildikleri şey olan çirkefliğe imza attı.

“Türkler yine saçma sapan kapak açtı” başlığıyla konuyu sayfalarına taşıyan Yunan yayın organı Directus, Cihat Yıycı’nın “Münhasır Ekonomik Bölgemizde” ifadesinin başına “tasavvur ettiğimiz” cümlesini ekleyerek olayı çarpıttı. Yunanlılar haberi alıntılarken avladıkları kırmızı karideslerin kilosunu 450 dolara sattıkları bilgisini de sansürledi.

İşte Direktus’un haberimizi çarpıttığı o ifadeler: “Türkler yine saçma sapan “kapak” açtı! Türkiye Denizcilik ve Küresel Strateji Merkezi (TÜRK DEGS), sosyal medyada Mısırlı, İtalyan ve Yunan balıkçıların münhasır ekonomik bölgemizde balık avlayarak milyonlarca dolar kazandıkları konusunda uyardı. TÜRK DEGS ise ‘Doğu Akdeniz’de tasavvur ettiğimiz Münhasır Ekonomik Bölgemizde şu anda onlarca İtalyan, Mısırlı ve Yunan balıkçı avlanıyor! Örneğin kırmızı karides yakalayıp satıyorlar. Bunun Türk Dışişleri Bakanlığı’na bildirilmesi zorunludur’ dedi.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şügo

Bu tür ekonomik çıkarlarımıza yönelik faaliyetlere karşı süratle reaksiyon göstermeliyiz.

Murat Demir

Ruslari durdurup japonlara vermeliyiz bu projeyi. Her hareketi tehdit dolu olan ruslarin gelecekte de bu nukleer santralleri ve dogal gazi tehdit olarak kullanmasi muhtemeldir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23