• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yasaklar ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı ne zaman sona erecek?

Yeniakit Publisher
2020-05-28 17:56:00 -
Yasaklar ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı ne zaman sona erecek?

Yasaklar ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı ne zaman sona erecek? Binlerce kişi, normal bir düzene girmek için koronavirüs önlemlerinin bir an önce bitmesini bekliyor. Arama motorlarında sıklıkla "Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?","Düğünler ne zaman başlayacak?","Normal hayata ne zaman geçilecek?" şeklinde sorular araştırılıyor. İşte merak edilen soruların cevapları ve yasaklara ilişkin detaylar...

Mayıs ayı normalleşme planları çerçevesinde ilk olarak AVM'ler açılmış, berber, kuaför ve güzellik salonlarının açılmasının ardından normalleşme sürecinin nasıl devam edeceği araştırma konusu olmaya başlamıştı.

15 şehirde hala haftasonu sokağa çıkma yasağı, yaşlı ve 20 yaş altı kişiler için uygulanıyor. Bunun yanı sıra bu 14 şehire giriş ve çıkışlar yapılmıyor. Sokağa çıkma yasaklarının ilk aşamada tamamen kaldırılması öngörülmezken ilk aşamada 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan kısıtlamanın belirli alanlara girilmesinin önlenmesi ile sonlandırılması öngörülüyor. 

3 Haziran tarihinde sona erecek olan şehirler arası seyahat sınırlandırılmasının bu tarihte tüm şehirlerde kaldırılması Bilim Kurulu üyeleri tarafından öngörülmüyor. Vaka sayılarının yüksek olması ve bulaşın devam etmesi sonucu, ilerleyen süreçte, şehirler arası seyahatin, Bilim Kurulu ile gerçekleştirilecek olan kabine toplantılarında alınan karar ile kademeli olarak kaldırılması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23