• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yasakla kapanan kapılar AKİT’le açıldı

Yeniakit Publisher
2016-11-24 10:44:00 - 2016-11-24 11:57:51
Yasakla kapanan kapılar AKİT’le açıldı

Akit’in haberleri 28 Şubatçı zihniyete bir kez daha diz çöktürdü. 28 Şubat kafasının ürünü olan başörtüsü yasağının yeniden uygulamaya konulduğunu ortaya çıkardığımız Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı ve İstanbul Selimiye Orduevi’ndeki uygulamaya son verildiği öğrenildi. Yasak kararının kalkmasıyla birlikte başörtülü asker yakınları, yeniden özgür bir şekilde askeri tesislerin imkanlarından faydalanabiliyor.

Darbeci Tuğamiral Hayrettin İmren tarafından verildiği tespit edilen ve Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı ile İstanbul’daki Selimiye Orduevi’nde uygulamaya konulan kanunsuz başörtüsü yasağının sona erdiği belirlendi. Gazetemiz Akit’in 23 Ağustos’ta “Askeri tesislerde başörtüsü yasağı” manşetiyle kamuoyuna duyurduğu ve ısrarlı haberleriyle skandala dikkat çektiği başörtüsü yasağı hakkında Yalova Valiliği harekete geçmiş ve soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonuçlanmadan geri adım atan yasakçıların, başörtülülerin askeri tesislere girişine mani olmamaya başladığı öğrenildi.

YASAK KARARINI FETÖ’CÜ AMİRAL VERMİŞTİ

Türkiye’nin 28 Şubat sürecinde karşılaştığı çağdışı başörtüsü yasağı talimatının, FETÖ’cülerin 15 Temmuz darbe kalkışmasında yer alan, ardından firar eden, ve çok geçmeden Tuzla’da bir evde saklanırken enselenen dönemin Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren tarafından verildiği tespit edilmişti. Örtü yasağı, mevzuatta yer almamasına rağmen Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı ve İstanbul'daki Selimiye Orduevi’nde uygulanmış, bu iki askeri tesisin kapıları asker yakını olan ‘Nene Hatun’lara kapanmıştı.

“BAŞ VERİRİZ BAŞ AÇMAYIZ”

18 Ağustos’ta patlak veren skandal uygulama, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yahya Özdemir’in, istirahat için Kırşehir’den Yalova’ya gelen Jandarma Astsubay eniştesinin akşam yemeği daveti üzerine eşiyle birlikte Yalova Özel Eğitim Merkez Komutanlığı Sosyal Tesisleri’ne gitmesiyle ortaya çıkmıştı. Akademisyen Yahya Özdemir’in eşi Elif Özdemir, tesettürlü olduğu gerekçesiyle nizamiye kapısından içeri alınmamıştı. Ardından benzer olayın Selimiye Orduevi’nde de yaşandığı öğrenilmiş, emekli Deniz Astsubay Haydar Yılmazkaya’nın oğlu Hüseyin Yılmazkaya, eşi Hatice Yılmazkaya ile birlikte akşam yemeği için gittiği Selimiye Orduevi’nde yasak kararıyla karşılaşmıştı. Yasakçı zorbalar, Hatice Yılmazkaya’dan orduevine girebilmesi için başörtüsünü çıkarmasını istemiş karşılığında “Başımı veririm yine de başımı açmam” cevabını almışlardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YASAK ZİNCİRLERİ KIRILDI

28 Şubat günlerini hatırlatan başörtüsü yasağına karşı başta siyasiler ve STK’lar olmak üzere toplumun her katmanından tepki sesleri yükselmiş, başörtüsü yasağına son verilerek sorumluların adalet önüne çıkarılması istenmişti. İnananların gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olan Akit’in uzun süre gündemde tuttuğu skandal uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte, mukaddes inançlarını başlarında taşıyan tesettürlü Müslüman hanımların yeniden özgür bir şekilde askeri tesislere girebildiği ve askeri tesislerin imkanlarından faydalanabildiği kaydedildi.

FARUK ARSLAN

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23