• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargının ‘Türk milleti adına’ sözü kâğıt üzerinde kalıyor! Alınan kararlar hep millet aleyhine

Yeniakit Publisher
2020-02-21 09:46:00 - 2020-02-21 09:52:00
Yargının ‘Türk milleti adına’ sözü kâğıt üzerinde kalıyor! Alınan kararlar hep millet aleyhine

Gezi davasında çapulcu elebaşlarının serbest bırakılmasında bir kere daha güven kaybı yaşayan yargının karar alırken sarf ettiği “Türk milleti adına” sözü kağıt üzerinde kaldı. Sokakların ateşe verildiği, polisin şehit edildiği, ekonominin uçuruma sürüklendiği kalkışmanın sanıklarını aklayan yargı; FETÖ, PKK ve Batılı ajanlarını da aynı şekilde salıverdi.

Geçmişte, FETÖ’cü hainlerin kaçmasına fırsat tanıyan, casusları ve ajan provokatörleri aklayan, terör yandaşlarını tahliye eden, mukaddesat karşıtlarını sokağa salan yargı sisteminin, son olarak Gezici hainler hakkında beraat kararı vermesi, “Türk milleti adına karar vermesi gereken adalet sistemi, hep millet aleyhtarı kararlara imza atıyor. Bu hangi milletin yargısı” tepkilerine yol açtı.

Türkiye’nin yargı sistemi ile imtihanı devam ediyor. Gezi kalkışması davasında yargılanan tüm sanıkların beraatiyle sonuçlanan skandal kararla bir kez daha ülkede çalkantıya neden olan yargı mekanizması, son dönemde enselenerek cezaevine konulan PKK, FETÖ, ajanlar ve başörtüsü saldırganları hakkında tartışmalı kararlara imza attı.

Önden giriyor arkadan çıkıyorlar

Sokakların yakılıp yıkıldığı, polisin şehit edildiği, ekonominin uçuruma sürüklenmek istendiği Gezi kalkışmasının sanıklarını aklayan yargı sistemi; FETÖ zanlısı Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ın tahliyesine karar verdi. 4 Kasım 2019’da haklarında tahliye kararı verilen Ilıcak ile Altan kardeşler, 15 Temmuz darbe kalkışmasından 24 saat önce FETÖ’nün Can Erzincan TV’sinde darbe iması içeren sözler sarf etmişti. Ahmet Altan, “Askeri darbelerin önünü açan kararlar ne ise Erdoğan, bugün aynı kararları vererek o yolun önünü açıyor” sözlerini sarf etmişti. Kapatılan Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay ise 20 ay tutukluluğun ardından 17 Mart 2018’de serbest bırakıldı.

Erdem, Berberoğlu hepsi serbest!

17-25 Aralık darbe girişiminde, yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği gerekçesiyle açılan davada CHP Milletvekili Eren Erdem, 1 yılda serbest bırakıldı. Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larını durdurarak içini görüntüleyen FETÖ’cülerin kayıtlarını medyaya servis eden CHP Milletvekili Enis Berberoğlu da tahliye edildi. PKK gazetesi Özgür Gündem’e kalemşörlük yapan Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Bilge Aykut’u aramıza saldı. KHK ile kapatılan PKK yanlısı Özgür Gündem gazetesine nöbetçi Yayın Yönetmenliği yapılan Erdoğan, Alpay ve Aykut, gazetecilik yapmış gibi lanse edildi.

Başörtülüye saldırana tahliye

Aynı yargı, başörtülü öğretmen Şüheda Nur Eriş’e Beşiktaş’ta küfredip tokat atarak saldırı düzenleyen Berrak Karaoğlu isimli laikçi psikopatın tahliyesine karar verdi. 15 Mart 2018’de Kerime P. isimli çarşaflı bir kadına saldıran Atınç Manap çıkarıldığı mahkemece tahliye edildi. Tek suçu başörtülü olmak olan A.Ç isimli tesettürlü kadına yumruk atarak yere seren Hakan Dündar yargılandığı mahkeme tarafından tahliye edildi. 16 yaşındaki Fatma Dilara Aslıhan Yiğit isimli başörtülü kıza saldıran Almila Kursar serbest bırakıldı. Şubat 2017’de Denizli’de H.D ile K.O isimli iki başörtülü kıza saldıran Murathan Solak isimli şahıs tutuklanmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vatan hainleri firarda

Sözde adalet mekanizması; FETÖ’cü Ekrem Dumanlı’yı serbest bıraktı, Dumanlı yurt dışına firar etti. 15 Temmuz’un kilit ismi Adil Öksüz tahliye edilir edilmez kayıplara karıştı. MİT TIR’ları görüntülerini Yayın Yönetmenliği yaptığı Cumhuriyet gazetesinde yayınlayarak ajanlık yapan Can Dündar da tutuksuz yargılandığı süreçte sırra kadem bastı.

15 Temmuz destekçileri aramızda

15 Temmuz gecesi selâ okuyan müezzinlere saldıran 23 darbe yanlısından 18’i beraat etti, 5 kişi ise hafif cezalar alarak hapis yatmaktan kurtuldu. 15 Temmuz’da ezana küfreden oyuncu Umay Anadolu Kaboğlu hiçbir ceza almayarak tahliye ile ödüllendirildi. 15 Temmuz’da şehit kanını “regl kanı”yla benzeştiren rezil paylaşıma imza atan manken Itır Esen cezasız kaldı.

ABD’li ve Alman casuslar serbest

Uluslararası çapta Türkiye’ye hasar verecek kararlara da imza atan yargı, ABD’li ajan papaz Brunson ile Alman ajanı Deniz Yücel ve Büyükada’da gizli toplantı yaparken enselenen 11 casusu zindandan çıkardı.

 

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gocasolak

Efendiler, fetö davasına bakacak savcı ve hakimleri belirleyenler, fetönün kriptoları. Kripto savcı ve hakimlere veriyorlar işi. Millet vicdandını yaralayan her katarı veren fetö yani BATI hizmetkarıdır.

Kılavuz Aynı

20 yıldır kılavuz aynı, neden burnumuz pislikte diye düşünmeyin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23