• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yakalanan teröristten gündemi sarsacak itiraf! İl Başkanlığından Kobani'ye

Yeniakit Publisher
2020-02-22 11:19:00 -
Yakalanan teröristten gündemi sarsacak itiraf! İl Başkanlığından Kobani'ye

Barış Pınarı harekatı sırasında Rasulayn'da yakalanan YPG/PKK'lı terörist Makbule S. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan Suriye'ye götürüldüğünü söyledi.

Barış Pınarı Harekatı'nda Rasulayn'da yakalanan terörist Makbule. S., PKK ile HDP arasındaki bağlantıyı bir kez daha gözler önüne serecek açıklamalarda bulundu. HDP Diyarbakır İl Binası'ndan Suriye'ye gönderildiğini anlatan terörist, "5-6 bayan ile birlikte geceyi geçirdim. Sabah bizi Kobani'ye götürdüler" dedi.

Barış Pınarı Harekatı'nda Rasulayn'da yakalanan terörist Makbule. S., HDP, PKK ile terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG arasındaki trafiği deşifre eden itiraflarda bulundu. Makbule S., PKK tarafından çocukları kaçırılan annelerin eylemini sürdürdüğü HDP Diyarbakır İl Başkanlığından PYD/YPG'nin Kobani yapılanmasına katıldığını ve örgütsel eğitim aldığını anlattı. Şüpheli, harekat başladıktan sonra da Rasulayn'a gönderildiğini ve burada silah ve mühimmat dolu evin bulunduğu bir mezranın sorumluluklarına verildiğini belirtti. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Makbule S. hakkında dava açıldı. Başsavcı Tolgahan Öztoprak tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, Kasten öldürmeye teşebbüs ve Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılması istendi.

2016'da katıldı

İddianamede, şüphelinin Nisan 2016'da PYD/YPG'nin kırsal kadrosuna katıldığı, Kobani'nin (Ayn-el Arap) Derbazi Köyü'nde ideolojik, siyasi ve silahlı eğitim aldığı anlatıldı. Bu eğitimin ardından ise şüphelinin "KONGRA-STAR" isminde kadın örgüt mensuplarından oluşan yapı içerisinde toplum çalışması adı altında propaganda çalışması yaptığı aktarıldı. Makbule S.'nin "Asmin-adır" kod adını kullandığı da kaydedildi.

HDP binasından aldılar

Şüpheli Makbule S., ifadesinde, HDP, PKK ve Suriye kolu PYD/YPG arasındaki iş birliğini ortaya koyan önemli itiraflarda bulundu. Makbule S., çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan annelerin hala eylem yaptığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığından Kobani bölgesine geçtiğini anlattı. Makbule S., "Tunceli'deyken örgüte katılma imkanım vardı. Ancak Türkiye içerisinde örgütün dağ kadrosuna katılmak istemediğimden Diyarbakır'a gittim. Diyarbakır'a indikten sonra direkt HDP il binasına gittim. Gençlik çalışması yapanların yanına geldiğimi ve Rojova (Suriye ülkesinin kuzey bölgesi) bölgesine gitmek istediğimi söyledim. 'Tamam o zaman bu akşam HDP il binasında kal, ertesi gün birkaç arkadaşla beraber seni Suriye'ye gönderelim' dediler" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; HDP il binasından Kobani'ye nasıl geçtiklerine ilişkin bilgiler de veren Makbule S., şunları kaydetti: "Ben o gece HDP il binasının bodrum katında 5-6 bayan ile birlikte geceyi geçirdim. Tanımadığım bir kadın ve bir erkekle birlikte hafif ticari araca binerek HDP Diyarbakır il binasının önünden hareket ettik. ...Nehrin kıyısına vardığımızda bir bot bulunuyordu. Bu bota bizi bindirdiler ve karşıya geçtik. Botla karşıya geçmemiz yarım saat kadar sürdü. Ben o zaman sınırdan geçtiğimi ve Suriye'ye geldiğimi anladım. Buradan da aynı gurupla birlikte bir saat kadar yürüdükten sonra beyaz renkli konteynerin yanına geldik. Bizi burada 6-7 kişilik PKK/YPG terör örgütü mensubu olduğunu değerlendirdiğim bir grup karşıladı. Buradan da 6-7 kişilik grupla pikaba bindik ve Kobani şehir merkezine geldik."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yorumcu

Sormak lazım acaba dereden o botla geçerken devlet nerdeymiş?Güvenlik yüm geçiş noktalarını bilmesine rağmen müdahale etmiyor.

Ulvi Ungay

Bu parti ile ittifak yapmak yada aynı cephede görünmek demek, haberdeki anlatılan eylemi desteklemek demektir.Umarım kendine milliyetçi diyen İYİ partide bunca istifaya rağmen aklını politika ve koltuk hırsına vermemiş insanlar hala kalmıştır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23