Yabancı turistlerin ilgi odağı Alanyurt çileği! Türkiye'de o ilimizde üretiliyor! Özellikleri neler?
Türkiye'de o ilimizde üretimi yapılıyor! Aksaray’ın Alanyurt Köyünde yerli ve yabancı turist akın etti. Aksaray’ın Alanyurt Köyünde yetişen Alanyurt çileği şehrin öne çıkan lezzetlerinden birisi olarak biliniyor. Aksaray’ı seyahate gelen yerli ve yabancı turistler ise bu doğal lezzeti yerinde deneyimleme fırsatı buluyor. Turistlerin bu ilgisi özellikle şehrin coğrafi işaretli ürünlerini artırmak bakımından önem arz ediyor.
Aksaray’ın meşhur lezzetlerinden bir tanesi olan Alanyurt çileğinin daha fazla bilinmesi, bölgedeki vatandaşlar tarafından daha fazla bilinmesi de önem arz ediyor.
Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Taze, doğal ve çok lezzetli; Alanyurt Çileği. Güne sabah serinliğinde taptaze çilek kokusuyla başlamak, doğanın kalbinde yürüyüp dalından çilek koparmak ister misiniz? Yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası olan Aksaray’ımıza herkesi bekliyoruz. ” sözlerine yer verdi.
Alanyurt çileği bölgedeki en doğal ve lezzetli çileklerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Çileğin, Aksaray’daki yerel yöneticiler tarafından bölge ulusal ve uluslararası alanda duyurulması bekleniyor. Özelliği ise Bin 200 metre rakımda yaylada yetiştirilen çileklerin mevsime rağmen tadını ve kokusunu yitirmeden halen tüketilebilir olması.