• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yabancı gözlemcilerden İBB seçimi açıklaması! "Usullere uygun gerçekleşti"

Yeniakit Publisher
2019-06-23 18:09:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yabancı gözlemcilerden İBB seçimi açıklaması! "Usullere uygun gerçekleşti"

YSK kararı sonrası bugün tekrarlanan seçimleri gözlemlemek üzere İstanbul’da bulunan yabancı gözlemciler, seçim sürecinin usule uygun bir biçimde gerçekleştiğini söyledi.

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde sandıkların TSİ 17.00 itibarıyla kapanmasıyla birlikte oy verme işlemi sona erdi. Oy verme sürecini izlemek üzere İstanbul'da bulunan gözlemciler, seçim sürecinin genel itibarıyla sorunsuz bir biçimde geçtiğini söyledi.

"Kulağımıza gelmedi..."

Sandık başında gözlemci olarak hazır bulunan Alman Yeşiller partili milletvekili Margit Stumpp, Alman haber ajansı dpa'ya açıklamalarda bulundu. Stumpp, "Bize seçim listeleri ve süreçle ilgili her şeyin yolunda olduğu bildirildi. Herhangi bir usulsuzlük kulağımıza gelmedi" diye konuştu.

Daha önce birçok kez Türkiye'ye gözlemci olarak giden Stumpp, bu sefer seçim merkezlerini ziyaret etme ve insanlarla diyaloğa girme noktasında hiçbir sorun yaşamadıklarını kaydetti. Vekil, "tatile rağmen dikkate değer bir seçime katılım oranının" sözkonusu olduğunu belirtti.

"Usule uygun gerçekleşti"

Avrupa Konseyi'nin 14 kişiden oluşan gözlemci misyonunun lideri Renate Zikmund ise "genele bakıldığında" seçimin şu ana kadar usule uygun bir biçimde gerçekleştiğini kaydetti.

Zikmund, "Organizasyon açısından yapılabilecek her şey yapıldı" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fopüderi

türkiyedekiler yabanci gözlemci degil bunlarin asil ismi yabanci TERÖRISTLERDIR türkiye yabanci ülkelerde yapilan secimlere neden gözlemci göndermiyor NEDEN yabancilar türkiye gözlemcilerini istemezse türkiye neden yabanci gözlemcilere MÜSADE EDIYOR SORUYORUM:

turk

SIZEMI SORACZ LAN SEREFZISLER .. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23