• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

WhatsApp'tan kötü haber! Artık almak yasak

Yeniakit Publisher
2022-08-09 15:05:00 -
WhatsApp'tan kötü haber! Artık almak yasak

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta yer alan yeni güncellemeyle artık ekran görüntüsü alınamayacak.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sürekli olarak güncelleniyor ve her zaman yeni seçeneklerle donatılıyor. Bu bağlamda Mark Zuckerberg, gizlilik odaklı üç heyecan verici yeni özelliği duyurdu.

Kişisel Facebook sayfasındaki bir gönderide Meta'nın CEO'su, grup ve birebir sohbetlerin gizliliğini iyileştirmeye yardımcı olacak bir dizi yeni özellik hakkında bilgi verdi.

Ekran görüntüsü alınamayacak

Test aşamasında olan güncelleme sonrasında "bir kez görüntüle" veya "süreli mesaj" özelliği kullanılarak gönderilen mesajlarda ekran görüntüsünü almak artık mümkün olmayacak. Yeni özellik için geç kalınsa da şirket kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate adlı. Böylece artık mesajlar karşı taraftan habersiz kaydedilemeyecek.

Gruptan çıktığınız kimseye bildirilmeyecek

Sırada olan diğer güncellemeler arasında, gruptan çıktığınız zaman hiçbir kullanıcıya bu bilginin verilmemesi de yer alıyor. Şu anda gruptan çıktığınız zaman gruptan çıktığınız tüm grup üyelerine bildiriliyor. Yeni güncelleme sonrası bir gruptan gerçek anlamda sessizce çıkabilecek.

Ayrıca çevrimiçi durumunuzu kimlerin görebileceği üzerinde daha fazla gizlilik seçeneği de yakında tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zuckerberg konuyla ilgili gönderisinde şunları söyledi:

WhatsApp'a yeni gizlilik özellikleri geliyor: herkesi bilgilendirmeden grup sohbetlerinden çıkın, çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görebileceğini kontrol edin ve bir kez görüntülendiğinde ekran görüntüsü alınmasını önleyin. Mesajlarınızı korumanın ve yüz yüze görüşmeler kadar gizli ve güvenli tutmanın yeni yollarını geliştirmeye devam edeceğiz.

Şu anda, bu yeni özelliklerin ne zaman herkesin kullanımına sunulacağı konusunda net bir bilgi yok. Ancak güncellemeler WhatsApp'ın beta sürümlerinde göründüğünden en geç bu yıl sonuna kadar tüm kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23