• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vuslat Dergisi “İslam'a göre erkek nasıl olmalı?” dosyasıyla çıktı!

Yeniakit Publisher
2018-02-27 18:21:00 -
Vuslat Dergisi "İslam'a göre erkek nasıl olmalı?" dosyasıyla çıktı!

Vuslat Dergisi, Mart Sayısında bütün yönleriyle erkeği ele aldı. Erkeğin psikolojisinden giyimine, çalışmasından, bir eş olmasına kadar birçok detay derginin sayfalarında gündeme getiriliyor.

Derginden Dikkat Çeken Bazı Konu Başlıkları Şöyle:

Peçe Şarttır; Ama Kadınların Yüzüne Değil; Erkeklerin Gözüne

Erkek Psikolojisi ve Kadın Psikolojisinden Farkı

İslâm’da Erkek Nasıl Olmalı?

Erkeklerin Örtünmelerinde İslâmî Esaslar
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 Eş ve Baba Olarak Erkek                                                                                               

Kur’an ve Sünnet Işığında Erkek

İslâm’da, erkeğe, kadına ve hayata dair her şey Kur’ân ve Sünnet çerçevesinde belli ölçülere ve kurallara bağlanmıştır. Erkek fıtratı ile kadın fıtratı aynı değildir. Toplumsal hayatta erkeğin görevleri ile kadının görevleri birbirinden farklıdır. Toplumumuzda maalesef müslüman kadınlar gündemde daha çok tutulduğu kadar, müslüman erkekler gündemde tutulmuyor. Oysa haramlar ve helâller hem erkekler için, hem de kadın için geçerlidir. Ahlâk, hayâ, edep, namus, sorumluluk, vs. hem erkek için geçerlidir, hem de kadın için geçerlidir.  Erkeklerin karakterleri, psikolojisi ve görevleri üzerinde çok fazla durmamız gerekmektedir.    Erkekler, imtihandan muaf değildir.

İslâm’a Göre Erkek Nasıl Olmalı? 

Bu sorunun cevabını irdelememiz gerekiyor.  Bu soruyu, her muvahhid müslüman erkek kendisine sormalıdır.  Rasulullah Muhammed (s.a.s.) hem bir Peygamberdir, hem de bir erkekti. Bu açından Rasulullah (s.a.s.), biz mü’min erkekler için aynı zamanda erkek örnektir.  O’nun hayatının her saniyesi, bize yol gösteren bir pusuladır. Allah’a katıksız iman etmiş gerçek muvahhid müslüman erkek adamlar olmak için, Kur’ân’ın en güzel uygulayıcısı olan Rasulullah’ın örnek şahsiyetini nakış nakış hayatımıza işlemeliyiz.

En İyi Erkek Model Rasulullah (s.a.s.)

Allah (c.c.), Kur’ân-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:

“Andolsun, sizin için, Allah'ı ve âhiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Rasûlü'nde güzel bir örnek vardır.” (Ahzab, 33/ 21)

Rasulullah (s.a.s.)’in şahsında sıralanacak birçok özellik, müslüman erkeklerin ilgi alanına girmektedir.   Müslüman erkek, giyimine kuşamına dikkat etmelidir.  Müslüman erkek, kullandığı kelimelere cümlelere özen göstermelidir. 

Müslüman erkeğin aynı zamanda bir davetçi kimliği vardır.  Bu davetçi kimliği itibariyle bir sosyolog gibi bulunduğu toplumun durumuna vâkıf olmalı, kime neyi, nasıl ve ne şekilde anlatacağının şuurunda olmalıdır.

Erkek müslüman dâvâ adamının hiçbir mazereti olamaz. Her zaman ve her yerde örnek bir şahsiyet olmak zorundadır.

Müslüman erkek demek, hayattan muaf olmak demek değildir. Tam aksine müslüman erkek demek, katıksız imanıyla, salih ameliyle, güzel ahlâkıyla ve örnek şahsiyetiyle, hayatın tam merkezinde olmak demektir.

Dergide Yazısı Olan Yazarlar

Prof. Dr. Sefa Saygılı, Ahmed Kalkan, Doç. Dr. Recep Ardoğan, Süleyman Gülek, Hüseyin Kerim Ece, Ahmet Varol, Abdullah Dai, Mehmet Fırat, Muhammed İslamoğlu,  Recep Arslan, Seyfulislam Çapanoğlu, Murat Saydan…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23