• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Volkswagen ve Audi müşterilerine soğuk duş

Yeniakit Publisher
2021-06-14 13:26:00 -
Volkswagen ve Audi müşterilerine soğuk duş

Dünyanın önde gelen otomotiv devlerinden Volkswagen ve Audi'ye siber saldırı düzelendi. Hackerlar, saldırıda 3 milyon müşterinin bilgilerini çaldı. İşte tüm detaylar...

Volkswagen ve Audi siber saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucunda Amerika ve Kanada'daki müşterilerin kritik bilgilerini içeren verileri ele geçirdi.

Söz konusu bilgiler arasında doğum tarihi, telefon numaraları, e-posta adresleri, ev adresleri, araç kimlik numaraları, az sayıda sosyal güvenlik numaraları, ehliyet nımaraları, VW ve Audi hesap numaraları bulunuyor.

CNN'in haberine göre otomotiv devi, ABD'de, çoğunlukla Audi müşterileri veya alışveriş yapanlar olmak üzere, veri ihlalinde özellikle hassas bilgileri alınan 90.000 kişiye ulaştı. Şirket, çok hassas bilgileri alınanlara ücretsiz kredi koruması da sunuyor.

 

Volkswagen Amerika'nın açıklamasına göre veri ihlali, yalnızca bir Audi veya VW aracı satın almakla ilgili bilgi isteyen kişilerin verilerini içeriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Volkswagen'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Yaşanan bu durumun mevcut ve potansiyel müşterilerimizde yol açabileceği her türlü rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Müşterilerimiz, kendileri veya araçları hakkında bilgi isteyebilecek şüpheli e-posta ve diğer iletişim yollarıyla karşı karşıya kalabilir. Bu konuda tetikte olmalarını öneriyoruz"

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23