• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Veri ihlallerine dikkat

Yeniakit Publisher
2019-11-19 11:35:00 -
Veri ihlallerine dikkat

Şirketler, siber saldırılara karşı korunmak için birtakım tedbirler alırken analistler, bu tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirterek veri ihlallerine neden olabilecek durumları da aktardılar.

Şirketler verilerini korumak için önemli adımlar atıyorlar. Siber saldırılara karşı korunmak için birtakım tedbirler alıyorlar. Bu tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirten analistler şirketlerde veri ihlallerine neden olabilecek durumları şöyle sıralıyorlar:

-Personel Hataları: Gizli bilgilerin yanlış e-posta adreslerine iletilmesi, veri güvenliği prosedür ve politikalarına uyulmaması, şirket tarafından gerekli eğitimlerin verilmemesi, korumalı güçlü parolaların kullanılmaması gibi sebepler personelden kaynaklanan veri ihlallerinin örnek olarak gösterilebilir.

-Siber Ataklar: Hackerlar, şifre korsanlığı yaparak verilere ulaşabiliyorlar. Ayrıca kötü amaçlı yazılım kullanarak hassas bilgileri toplayabiliyorlar yahut iş kesintilerine neden olabiliyorlar.

-Sosyal Mühendislik: Saldırganlar, bir kamu kurumu ya da şirket adı altında kullanıcılara yönelik phishing (oltalama) saldırılarında bulunabiliyorlar. Genellikle kamu kurumları veya şirketlerden gelmiş gibi gösterilen e-postalarla kullanıcıları ağlarına düşürebiliyorlar.

-Yetkisiz Erişim: Firmalarda genel müdürlere, müdürlere ve birim amirlerine açık önemli verilere yetkisiz elemanların eriştiği de oluyor. Bu durum veri güvenliğine darbe vuruyor, ihlallere yol açıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Fidye Yazılımı: E-postalarda eklere gizlenerek şirket sistemlerine sızan bu kötü yazılımlar firmaların veri güvenliğini tehdit ediyor.

-İç Tehditler: Elemanlar, şirketler için siber güvenlik açısından ciddi bir iç tehdit teşkil ediyor. Yalnızca hassas bilgilere erişilmesine yardımcı olan hatalar yapmakla kalmayan bazı elemanlar, veri çalmaya da yönelebiliyorlar. Yetkisi olmayan verilere erişemeyen şirket çalışanları, intikam ya da ek gelir elde etmek için rakip firmalara kişisel verileri sızdırabiliyorlar.

-Fiziksel Hırsızlık: Evrakların yok edilmemesi, verileri saklayan USB belleklerin kolayca erişilebilir yerlerde olması, fiziksel yollarla da çalınmasına sebebiyet verebiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23