• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vekiller yeniden çakar takabilmek için kanun teklifi hazırladı

Yeniakit Publisher
2019-11-24 13:13:00 -
Vekiller yeniden çakar takabilmek için kanun teklifi hazırladı

Çakar yasağının başlamasının üzerinden bir ay bile geçmeden milletvekilleri harekete geçti. Vekiller yeniden çakar takabilmek için kanun teklifi hazırladı.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı çalışma sonucunda 1 Kasım'dan itibaren yetkisiz çakar kullanımının önüne geçildi. Oto tamircilerinde çakarların sökülmesi için uzun kuyruklar oluştu, çakarla trafiğe çıkanlara 2 bin lira ceza kesildi.

Yasağın başlamasının üzerinden 24 gün geçti

Milletvekilleri bu çakar kullanım haklarının kendilerinde bulunması için harekete geçti ve kanun teklifi hazırladı.

Çakar kullanımı

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik'in imzasını taşıyan kanun teklifinin kabul edilmesi halinde; milletvekilleri istediği gibi çakarlı araç kullanabilecek.

Kırmızı ışıkta bile gidecek

Trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olan milletvekili araçları, kırmızı ışıkta geçmesi durumunda da cezayla karşı karşıya kalmayacak.

Kemal Çelik'in hazırladığı kanun teklifinin 44. maddesine göre; Trafik Kanun'un geçiş üstünlüğünü düzenleyen 71'inci maddesine “Görev ve hizmet gerekleri nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlar” bendi eklenecek.Bu madde; ambulanslar, yangına giden itfaiye veya polis araçları gibi kritik önemdeki araçlar için trafikte geçiş üstünlüğü sağlıyor.

Hayır diyecek milletvekili yok

AK Partili vekilin imzasıyla Meclis'e gelen teklifin, diğer tüm milletvekillerinin desteğiyla Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ömer

Bir erken yasta evlilik kanununu 5 senede çıkarmayan nafaka zulmune 25 sene kanun yazamayanlar işine gelince 3 saatte kanunu hal edebiliyor...

Şahin

.vatandaş sizi oraya vatandaşın hakkını aramak için seçti gönderdi.kendi menfaatinize iş yapın diye değil. Ahlaksızlığın anlamı yok vatandaştan üstün değilsniz.altı üstü vekilsiniz.insanda utanma ve arlanma olur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23