• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vefa kucaklaşması

Yeniakit Publisher
2020-03-30 07:37:00 - 2020-04-10 20:24:29
Vefa kucaklaşması

Virüs salgınıyla topyekün mücadele eden Türkiye’de yardım kuruluşları, evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahipleri için seferber olmuş durumda. 65 yaş üstü vatandaşların acil ihtiyaçlarını evlerine kadar götürüyor, gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan kolilerle ailelerin yüzünü güldürüyor.

 Faruk Arslan  İstanbul 

Mağdurlara yönelik insanı yardımda dünya lideri olan Türkiye’de yardım kuruluşları; koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların acil ihtiyaçlarını evlerine kadar götürüyor, gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan kolilerle ailelerin yüzünü güldürüyor.

Muhtaçlar yol gözlüyor

Yüce dinimiz İslam’ın “Kardeşi açken tok yatan bizden değildir” şiarını düstur edinerek yeryüzüne iyilik ulaştıran yardım kuruluşlarımız, virüs sürecinde faaliyetlerini artırarak devam ettiriyor. Her kesimden insanı etkileyen salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelerin yolunu gözlediği hayır kuruluşları, kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor, dua alıyor.

İHH vakfı yine öncü

Türkiye’nin yüz akı İHH İnsani Yardım Vakfı, dev yardım çalışmasıyla 100 bin aileye kumanya paketi ulaştırıyor. İHH, işsiz kaldığı tespit edilen ve gündelikçi çalıştığı için geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 10 milyon TL nakdi yardım, 100 bin aileye kumanya paketiyle çalışmalarını başlattı. İHH’ya destek olmak için TURKIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağış yapılabiliyor.

‘Sadakataşı’ yardımla dolu

Sadakataşı Derneği, ülke genelinde 50 bin kumanya ve 50 bin hediye alışveriş kartı dağıtımına başladı. Toplam 10 milyon bütçeyle “Büyük Türkiye Dayanışma Kampanyası” başlatan Sadakataşı, ilk etapta 50 Bin kumanya ve 50 bin hediye alışveriş kartı dağıtımına başladığını duyurdu. Gıda Kolisi 120 TL, Alışveriş Hediye Kartı 100 TL, Hijyen Kolisi 75 TL olarak belirlenirken, hayırseverler “www.sadakatasi.org.tr” adresinden Sadakataşı’na bağışta bulunabiliyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Deniz Feneri’nden hijyen seti

Çoğunlukla Temizlik ve Hijyen Seti’ni evlere ulaştıran Deniz Feneri Derneği ekipleri kapı kapı dolaşıyor. Bir ailenin bir aylık temel gıda maddelerinin yer aldığı Deniz Feneri kumanyalarında; çamaşır ve bulaşık deterjanından yüzey temizleyiciye, şampuandan sıvı ve katı sabuna kadar bir aile için gerekli tüm temizlik malzemelerinin yer alıyor. Temizlik Seti İçeriği 100 TL, Gıda Seti İçeriği 150 TL olan Deniz Feneri’ne “www.denizfeneri.org.tr” internet adresinden yardım yapılabilir.

İDDEF’ten 3 farklı yardım paketi

İDDEF, virüsün yol açtığı ekonomik problemlerden etkilenen 500 ihtiyaç sahibi aileye yardım götürüyor. 100 TL, 250 TL ve 500 TL’lik yardım paketleri bulunan İDDEF’e hayırseverler 0212 621 00 65 telefon numarasından ya da “www.iddef.org/bagis/koronavirus” sitesinden ulaşabiliyor.

10 binlerin gözü Hayrat’ta

Hayrat Yardım Derneği sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere 10 bin ihtiyaç sahibine gıda kolisi ulaştırılıyor. Kahvaltılık, bakliyat, şeker ve un gibi temel gıda ürünlerinin yer aldığı yardım kampanyasına katılım için telefonunuzun mesaj bölümüne GIDA yazıp 3674’e gönderip 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Hüdayi Vakfı ailelere umut

Hüdayi Vakfı, İstanbul’da her ay 7 bin aileye düzenli bir şekilde gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım kolilerinin yanı sıra nakdi destek sağlıyor. Yardımseverler vakfın hayır kampanyasına BAĞIŞ yazıp 4832’ye göndererek 15 TL’lik katkı sağlayabiliyor.

Beşir Derneği’nden seferberlik

Beşir Derneği, Türkiye’deki 10 lojistik deposu aracılığıyla 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara gıda ve hijyen paketi desteğini sürdürüyor. “Sabırla yardımlaşarak birlikte başaracağız” sloganıyla moral olmayı amaçlayan dernek yardım filosuna destek için YARDIM yazıp 4012’ye göndererek 20 TL bağışta bulunulabiliyor.

Mağdurlara Kardeşeli değdi

Kardeşeli Derneği, ailelere çamaşır ve bulaşık deterjanından yüzey temizleyiciye, şampuandan sabuna kadar bir aile için gerekli tüm temizlik malzemelerini ulaştırıyor. İhtiyacı olan ailelerin bu zorlu süreci rahat geçirmeleri için bağışçıları ile birlikte destek kampanyası başlatan Kardeşeli’ne www.kardeseli.org.tr adresinden veya 444 44 46 numaradan ulaşarak 100 TL’ye Hijyen Paketi, 120 TL’ye de Gıda Paketi desteğinde bulunabilirsiniz.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şenay doğan

allah propaganda yemez akit...propaganda insanları kandırmak içindir...allahı bağlamaz...allaha emanet olun ya habiballah

şenay doğan

kurban olduğum her ne şanın şerefin izzetin kibriyan haşmetin kudretim varsa cümlesi hakkı için yalvarıyorum...sana seni kasem ederek yalvarıyorum yüce zatına ve bize ikram eyle...kurban olurum tez yetiş...bizi kafir eline terketme...tez vakitte bizi habibinin ayağına düşür ya rabbi...allaha emanet olun ya rabbi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23