• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vay anasını, bunu da gördük! Uzayla ilgili o gelişme "Oha, çüş, yuh" dedirtti

Yeniakit Publisher
2022-10-10 14:01:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Vay anasını, bunu da gördük! Uzayla ilgili o gelişme "Oha, çüş, yuh" dedirtti

Rus bilim insanları, uzaya yerleştirilebilecek olası bir reklam tabelası için gereken sistemin maliyetini açıkladı.

Rus bilim insanları, uzaya yerleştirilebilecek olası bir reklam tabelası için gereken sistemin maliyetini açıkladı.

 

Rus şirketi Avant Space, reklamcılığı farklı bir boyuta taşımak için 2020 yılında ilk adımları atmış ve uzaydan reklam gösterme yeteneğine sahip uzay aracı için lazer düzeneğinin stratosfer testlerini gerçekleştirmişti.

Yaklaşık 30 kilometre yüksekliğe fırlatılan lazer düzeneği, testleri başarıyla tamamlayarak uzay reklamcılığının önünü açtı.

Avant Space, lazer düzeneğine sahip uyduları uzaya göndererek bir uydu kümesi oluşturacak. Uzaktan yönetilebilir ekranlara sahip olacak uyduların her biri, kilometrelerce piksel oluşturacak ve reklam panosuna dönüşecek.

Uydulardaki lazerler, yalnızca büyük şehirlerin üzerinden geçerken açılacak ve uydular şehir sınırları içerisinde kalarak reklam gösterecek.

Rus bilim insanları uzay reklamcılığına ışık tuttu

Rusya’da bulunan Skolkovo ve Moskova Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nden bilim insanları, uzaya reklam tabelası yerleştirmek için neler yapılması gerektiğini inceledi.

Bilim insanlarına göre, uzay reklamcılığı için en az 50 adet uydunun yörüngeye yerleştirilmesi gerekiyor.

50 uydu, yörüngede belirli bir düzende hareket ederek yeryüzünden bakıldığında anlamlı gözüken simgeler ve harfleri oluşturabilecek.

Maliyeti 65 milyon dolar

Uzaya uydulardan oluşan bir tabela yerleştirmenin maliyeti ise 65 milyon dolar olarak açıklandı. Bilim insanları, bu sistemle şirketlerin reklam başına 4.6 milyon dolar kazanabileceğini söylüyor.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Olcay

Sokak ağzını manşete taşımanız çok kaba olmuş. Bunu çok sık yapıyorsunuz. Lütfen buna bir son verin. Milyonlara açık ortam burası

UZAY REKLAMI

ATTIĞINIZ BAŞLIK TAM AKİTE GÖRE.SOKAK AĞZI.BİRAZ EDEP.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23