• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üstad Necip Fazıl'ın Ayasofya sözleri yeniden gündem oldu

Yeniakit Publisher
2020-05-29 20:58:00 -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya Camii ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından akıllara Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in Ayasofya ile ilgili sözleri geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada "İstanbul'un fethinin 567'inci yıl dönümü nedeniyle Ayasofya'da fetih süresinin okunup dualar edilecek." demişti.

Erdoğan'ın çıkışı Türk insanını heyecanlandırırken Necip Fazıl'ın Ayasofya Hitabesi yeniden gündem oldu.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 1965 yılında Milli Türk Talebe Birliği'ndeki (MTTB) Ayasofya Hitabesi, sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

İşte Necip Fazıl Kısakürek'in o sözleri:

Ayasofya açılmalıdır. Türk'ün bahtıyla beraber açılmalıdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlıya "ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!" demekten farksızdır.

Ayasofya'yı kapalı tutmak, Birleşmiş Milletler'den Afrikalı yamyam devletlerine kadar aleyhimize rey verdirip kendileri müstenkif geçinen Batılılara "artık benim hayat hakkım kalmadı!" demektir.

Ayasofya'yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 30 milyon ve altındaki 30 milyar Türk'ün semâları tutuşturan lanetine hedef olmaktır.

Ayasofya'yı kapalı tutmak, Allah'a sövmeye, Kur'ana tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını satmaya denk bir suçtur.

Gençler! Bugün mü, yarın mı, bilemem!

Fakat Ayasofya açılacak!.. Türk'ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofya'nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilirler.

Ayasofya açılacak... Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak!.. Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek...

Ayasofya açılacak!... Bütün değer ölçülerini, tarih hükümlerini, dünyalar arası mahsup sırlarını, her iş ve herşey hakkındaki gerçek miyarları çerçeveleyici bir kitap gibi açılacak...

Allah tarafından mühürlenmiş kalplerin mühürlediği Ayasofya, onların aynı şekilde mühürlemeğe yeltenip de hiçbir şey yapamadığı, günden güne kabaran akınını durduramadığı ve çığlaştığı günü dehşetle kolladığı mukaddesatçı Türk gençliğinin kalbi gibi açılacak...

Ayasofya'yı, artık önüne geçilmez bu sel açacak...

Bekleyin gençler!.. Biraz daha rahmet yağsın... Sel yakındır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

taner

rahmetli, açmayanlara çok pis sövmüş, ona göre hareket etmeliyiz.

...

Ustad ne güzel ifadeler kullanmış..Allah(c.c.) ondan ve onun gibi olanlardan razı olsun inşaAllah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23