• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üniversiteli 46 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Yeniakit Publisher
2017-12-12 23:17:00 - 2017-12-12 23:23:27
Üniversiteli 46 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunda yedikleri akşam yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle 46 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

Fener Mahallesinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampusu yemekhanesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı kız ve erkek öğrenci yurdunda kalan öğrencilerden bazıları, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Mide bulantısı ve ishal şikayetleri görülen 46 öğrenci, ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öğrencilere müdahale edilirken,rahatsızlanan başka öğrencilerin de hastaneye gelişi devam ediyor.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Rize'de üniversite öğrencileri gıda zehirlenmesi şüphesiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesine başvurmayı sürdürüyor. Rize İl Sağlık Müdürlüğü Acil koduyla doktor, hemşire ile sağlık personellerini hastanelerde görev başına çağırdı. Rize'deki 2 hastanede artan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

RTEÜ REKTÖRÜ: GIDA ZEHİRLENMESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Karaman, kampus ve yurtta akşam yemeği yiyen öğrencilerin rahatsızlandığını ve hastanelere başvurmayı sürdürdüğünü ve müdahale edildiğini söyledi. Karaman, olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını da ifade etti.

YEMEKTEN NUMUNE ALINDI

AA 60 öğrencinin hastanelik olduğunu bildirirken menüdeki çorba, köfte, patates ve makarnadan inceleme için numune alındığı belirtti.

DÜN DE İZMİT'TE 40 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLMUŞTU

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle 40 üniversite öğrencisi hastanelik olmuştu.

"ÜNİVERSİTE KAMPUS'UNDA YEDİKLERİ YEMEK NEDENİYLE RAHATSIZLANDILAR"

Hastanelere kaldırılan öğrencilerin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kampusu’nda öğlen yemek yediği ve saat 16:00’dan itibaren rahatsızlanmaya başladıkları ortaya çıktı. Öğrencilerin üniversiteden ayrıldıktan sonra kaldıkları yurtlarda rahatsızlandığı ve hastanelere başvurmaya başladığı belirlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi, öğrencilerin zehirlenmesi olayı ile ilgili açıklamada bulundu. Öğrencilerin yurtta değil, kampus da yedikleri öğlen yemeği sonrası rahatsızlanmaya başladıklarını ifade eden Yavaşi şunları söyledi:

"Öğlen üniversite kampusunda yemek yediler sonra yurtlarına döndüler. Saat 16.00’dan sonra karın ağrısı ve ishal şikayeti ile bize başvurdular. Öğrencileri hastanelere sevk ettik. Yurtlarda ve evlerde de kalan öğrencilerde var. Üniversite kampusundaÿyedikleri yemekten dolayı şikayetleri oldu. Tedavileri sürüyor. Sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ciddi bir durum yok. Şikayetleri azalanlar taburcu ediliyor. Ailelerinin endişe etmesine gerek yok. Doktorlar gıda zehirlenmesi olduğunu söylüyorlar."

HASTANELERE BAŞVURAN ÖĞRENCİ SAYISI 187 OLDU

Rize’de zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran öğrenci sayısının 187'yi buldu. Hâlen hastanelere gelen öğrenciler olduğu belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23