• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

UNESCO'nun listesindeki antik kentte alevler yükseldi

Yeniakit Publisher
2020-07-19 04:09:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
UNESCO'nun listesindeki antik kentte alevler yükseldi

Denizli'de, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Laodikya antik kentinde 40 dekar alan yangın sonrası küle döndü.

Eskihisar Mahallesi yakınındaki tarihi Laodikya antik kentinde saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. Batı tiyatrosu arkasında antik kent dışında anız yakılması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle antik kente sıçradı.

Kuru otlar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Antik kentten yükselen alevler Eskihisar ve Goncalı mahallesinde korkuya neden oldu. Yangına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğünden çok sayıda araç ve personel müdahale etti.

UNESCOnun listesindeki antik kentte yangın

İtfaiye ekipleri alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için dört bir yandan su sıkarak yangını söndürmeye çalışırken, antik kentte çalışanlar da ellerine aldıkları küreklerle alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri antik kentin yanındaki Goncalı Mahallesi'ne giden karayoluna önlem alıp, alevlerin evlere sıçramasını önledi. İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangın, tamamen söndürdü. Yangında yaklaşık 40 dekar alanın zarar gördüğü öğrenildi. Laodikya antik kentinde kazı çalışmalarının yapıldığı alanların ise yangından zarar görmediği belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23