• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümmetin Gururu Mavi Marmara Şehitler Diyarı Çanakkale'de

Yeniakit Publisher
2015-03-20 20:32:00 - 2015-03-20 20:42:51

Gazi Mavi Marmara ile Samsun'dan yola çıkan 665 genç İstanbul'a uğradıktan sonra, Çanakkale ruhunu yerinde yaşamak için Gelibolu’ya hareket etti. Akit TV ekibi ise tüm gelişmeleri anbean takip etti.

YENİAKİT.COM.TRGazze'ye insanî yardım götürürken İsrail askerleri tarafından yapılan baskında 9 kişinin şehit olduğu Mavi Marmara gemisi, 665 yolcusuyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinliklerine katılmak üzere Çanakkale'ye doğru yola çıktı.

Samsun'un Canik Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen program kapsamında, 15 Mart Pazar akşamı 555 yolcusuyla Samsun'dan yola çıkan Mavi Marmara gemisi, İstanbul'a uğrayarak 110 yolcu daha aldı.

Yolculuk öncesi açıklama yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç geziyi, Ümmetin gemisi ile ümmetin savaşı olan Çanakkale'yi buluşturmak için gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bu tarihi ana şahitlik etmek isteyen Akit TV ekibi de gemide hazır bulundu.

ŞEHİTLER DİYARINA ŞEHİTLER GEMİSİ İLE YOLCULUK BÖYLE OLUR

Yolculuk esnasında Kur'an’ı Kerim tilavetleri, marşlar ve sloganlar gençlerin ağızlarından eksik olmazken, yaşanan heyecan görülmeye değerdi.

Mavi Marmara’nın son durağını tarif etmek isteyen bir İHH gönüllüsü, “Son durak Mescid’i Aksa’da özgürce namaz kılabilmektir” dedi.

MAVİ MARMARA GEMİSİ 665 GENÇ İLE GELİBOLU’DA

Ve artık Şehitler Gemisi Mavi Marmara, Şehitler Diyarı Çanakkale’de.

TEKBİRLERDEN VE 665 GENCİN SALAVAT GETİRMESİNDEN BİRİLERİ YİNE RAHATSIZ OLDU

Tekbir ve Salavatlar eşliğinde şehit kokan topraklarda ilerleyen gençlere kendisini Kemalist olarak nitelendiren bir şahsın tacizleri ise gözden kaçmadı.

100 YIL ÖNCE ONLAR, ‘BİZE NE TÜRKİYE’DEN’ DEMEDİLER

Gelibolu yarımadasında bulunan Akbaş Şehitliğini gezen gençlerin ilgi odağı olan Halepli ve Kudüslü şehitler, 100 yıl sonra ümmet olmanın sağladığı dirliği tekrar gözler önüne serdi.

Şehitlikte yapılan dua ile devam eden programda ‘neslimizin verdiği mücadeleyi aynı şekilde bizlere de nasip eyle Allah’ım’ nidaları ile eller semaya açıldı.

Son olarak 665 gencin gemi ile tekrar istanbul’a dönmesi ile program son buldu.

HABER: BİLAL GÜNDOĞDU
KAMERAMAN: MUHAMMED ERSÖZ

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23