• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümmet ayağa kalktı: İslam dünyasından Mescid-i Aksa için olağanüstü toplantı!

Yeniakit Publisher
2021-05-09 23:51:00 - 2021-05-09 23:56:26
Ümmet ayağa kalktı: İslam dünyasından Mescid-i Aksa için olağanüstü toplantı!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Parlamentolar Arası Birliği, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere dönük ihlallerini masaya yatırmak üzere olağanüstü toplanma kararı aldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) yapılan yazılı açıklamada, Filistin'in talebi doğrultusunda daimi temsilciler düzeyinde salı günü olağanüstü bir toplantı düzenleneceği belirtildi.

Toplantıda, İsrail'in Kudüs'teki ihlallerinin yanı sıra Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin evlerini tahliye etmeye zorlanmasının, Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanlara ve burada ibadet edenlere yönelik saldırıların ele alınacağı ifade edildi.

Arap Parlamentolar Arası Birliği de Ürdün'ün talebi üzerine pazartesi ya da salı günü Mısır'ın başkenti Kahire'de olağanüstü toplantı düzenleneceğini duyurdu.

Söz konusu toplantının, İsrail güçlerinin, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ve Mescid-i Aksa'daki ırkçı ihlallerine karşı Filistinlileri destekleyici bir tavır almak için düzenleneceği aktarıldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşananlar

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail polisinin Filistinlilere dünkü müdahalesinde ise 90 kişi yaralanmış, Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu bildirmişti. Sabah namazı sonrası İsrail polisi, Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate yine plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etmiş, 10 kişiyi yaralamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ergun66

Toplanır yemekler yerler sohbet muhabbet sonra dağılırlar. Çok izledik bu tiyatro yu

HOROZ KENTLİ

GÜLDÜM GÜLDÜM GÜLDÜM KİM AYAĞA KALKTI ÜRDĞNMÜ MISIRMI SUUDLARMI BAE Mİ İRAN MI IRAK VE SURİYE LİBYA KENDİ DERDİNDE CEZAİR FAS TUNUSMU SADECE TÜRKİYE KATAR BAŞKA YOK NAPACAZ TÜRKE İHANET EDENLER İÇİN SAVAŞMI AÇACAĞIZ DÜNYA PARA BARONLARI ABD ARDINDA ABD BAŞKANI YAHUDİ UŞAĞI KİM KALIYOR PUTİN YAHUDİ UŞAPI ODA PARA DERDİNDE ÇİN Mİ ODA O BARONLARIN MERKEZ ÜSSÜ KONUMUNDA YAPAN İNGİLİZ KİM KALDI BAĞIRAN SEN BEN BİZİM OĞLAN ASKERİ MÜDAHALE OLMADANDA BU ÇÖZÜLMEZ BU KADAR BASİT DİĞER ARAP ÜLKELERİ KINAR ARDINDAN ŞARAP İÇER
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23