• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti! Akşener'in ipliğini pazara çıkardı

Yeniakit Publisher
2021-03-04 11:21:00 - 2021-03-04 12:42:29
Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti! Akşener'in ipliğini pazara çıkardı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisini ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i bombalayarak istifa etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Ümit Özdağ'ın açıklamalarının satıbaşları şu şekilde:

İYİ Parti'den tasfiye edilen Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçiliğidir. Tasfiye edilenlerin yerine gelen ise FETÖ'cülerdir. İYİ Parti'den Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçisi tasfiye edilirken, yerine gelen küreselleşmeci zihniyettir. İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, bugün tüm uyarılara rağmen devam etmektedir.

3 kez FETÖ'den soruşturma geçiren Fırat Yaldır konferans verecekmiş. Ahmet Erozan'a da İYİ Parti'ye bunlar yakışıyor.

FETÖ ile polislik kariyeri boyunca çarpışan Fatih Eryılmaz, FETÖ'cü komplolarla tasfiye edilmeye çalışılan Ali Türkşen gibi isimlerin tasfiyesi sonrası Türkiye'ye hakaret edenlerin göreve getirilmesini, FETÖ'cülerin önemli makamlara atanmak istemesi getirdi. Bu sızma girişimlerini engelledim, bana yönelik Akşener'in kızgınlığının temel nedeni budur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu parti kurulurken vermiş olduğum bir söz vardı. Bu partiye FETÖ, PKK ve diğer etnik bölücü unsurlar, milli devletin altını oyan kişiler ve gruplar sızamaz. Ben sadece bu sızmayla mücadele ettim. Bu Akşener'i rahatsız etmiş...

Nasıl bir sarı sendikacılık varsa sarı muhalefetçilik var. Bugün sarı muhalefet partisinin şikayet eder göründüğü Cumhur İttifakı'nın nedeni Akşener'in seçimlere tek girememesidir. İYİ Parti'yi CHP'nin uydu partisi haline getirmişlerdir. 

Ben bunları söyleyince İYİ Parti'nin değişik kademelerdeki yöneticileri bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza, cesaretiniz varsa İYİ Parti'nin iç işlerine karışan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na kızın. Ya da İYİ Parti'yi aşağılayan Çanakkale Belediye Başkanı'na kızın. Ama onlara kızamıyorsunuz. Çünkü belediyeden gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bu söylediklerimin hepsinin kanıtı var

İYİ Parti'nin zarar görmemesi adına sahaya çıkmadım, istifamı erteledim. İstifa etmemin en önemli nedeni İdris Naim Şahin'in Ordu'dan aday gösterilmesidir. İstifamın ikinci nedeni Kars'ta HDP'nin kazanması ihtimaline rağmen Akşener'in adayı geri çekmemesidir. Akşener, HDP'nin kazanmasına sessiz kaldı.

FETÖ'cülerin partiye sızmasına karşı çıktığım için hakkımda alçakça bir süreç başlatıldı. Benim rüşvet aldığımı iddia eden bir mektup yollanmış, suç duyurusunda bulundum. Akşener'e de mektup konusunda uyarıda bulundum, üzerine gideceğimi söyledim. İYİ Parti'de para sayanlar da var. Para sayanların AYM'de yargılanıp, nasıl beraat ettiklerini biliyoruz.

Akşener, İYİ Parti içinde muhalefet konulu araştırma yaptırmış. Araştırma ağustosta yapılıyor, daha kongre yok, televizyonlarda açıklamam yok. Önce mektup sonra araştırma, kumpas çok daha önce kurulmuş...

Aday olmadığımız halde delegelere dağıtılan bir kara listede üstü çizilecek olarak açıklandık. Aday olmayanların üstünü nasıl çizebilirsiniz. Bu liste kim tarafından oluşturuldu? Akşener, bilgisi olmadığını söyledi. Yalan söylediğini düşünüyorum. Bu liste Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş...

Kongrede demokrasiye nasıl tecavüz edildiyse, bu kongrede de komplo kurulmuş ve arkadan vurulmuşuzdur.

İYİ Parti içindeki FETÖ'cü ilerleme ne yazık ki devam ediyor. Hayatını Türk milliyetçiliği için mücadele vererek, PKK-FETÖ ile mücadele eden Ümit Özdağ'ı Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile iktisatlı olduğunu söyleyince ihraç eden zihniyet, Güneysu İlçe Başkanı'nı da tabi ki eder.

Akşener istediği kadar inkar etsin HDP ile anayasa çalışması yapılmıştır. Bu çalışmaların 64 saat görüntüsü var, ben bir bölümünü seyrettim. Aylardan beri Erozan'un bu çalışmalara katıldığını söylüyorum. Farkında mısınız bir kere Özdağ sen yalan söylüyorsun demedi. Neden bu soruyu kendinize sormuyorsunuz? Akşener ve Kılıçdaroğlu, Erozan için konuşuyor.

İYİ Parti davasına yapılan ihanetler ne yazık ki bununla bitmiyor. 2020 içinde İYİ Parti Genel Sekreteri olan zat, Uğur Poyraz'dan bahsediyorum. Şu anda yetkileri elinden alınmış... Bir öğle yemeğinde CHP'lilerin olduğu bir masada AK Partililerin hazırladığı bir çalışmaya katılıyorum diyor. Akşener'e basın toplantısında bu bilgini doğru olup olmadığını sordum. Akşener bunu geçiştirmeye çalıştı. Sonuç olarak ilk gün olduğu gibi bugün de bu 3 iddianın arkasındayım. Aradan geçen aylar içinde ortaya koyduğum gerçekler kabul görmüştü. 19 Ekim 2020'de FETÖ'cü sızmayı değerlendiren açıklamalarım üzerinden 24 saat geçmeden hakkımda bir ihraç kararı alındı. 80 il başkanının önüne mektup konularak imza atılması istendi.

İYİ Parti'de benim ihracımla ilgili alınan tek demokratik karar Muğla'da alınmıştır. Diğer 80 ilin başkanları Akşener ve Aydın'ın baskılarıyla imzalamıştır. Bugüne kadar İYİ Parti Genel Merkezi tarafından partinin hiçbir etkinliğine davet edilmedim.

Siyaseten iyi tanıdığım Akşener'in beni tekrar İYİ Parti'den ihraç edecek cesareti olmadığını biliyorum. HDP ile aynı masaya oturanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp kapatılmasını istemeyenlerle, aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti'den istifa ediyorum.

Muharrem İnce ile Ümit Özdağ parti kurarsa alacakları oy oranı yüzde 11 diyor. AKşener'in merakı bizlerin parti kurduğumuz zaman kaç oy alacağımıza dair bir merak, bizim böyle bir merakımız yok.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Resat

Siyasette öyle capsizlar turediki, kolduklarına ve dolayısı ile lüks yaşamlarına dokunma nelerini istersen al.dikkat ederseniz hep böylelerne i parti kurdurup parti başkanı yapılıyor. Yanlız şunuda unutmayalım! Topluluklar hakettikleti idarecilerle idare olunurlar. Reis Allahın bu millete bir Lütfudur Istikaken elegecmis değildir.

Keşke

Böyle yürekli insanlar AKP ve MHP içinde de olabilseydi. Vallahi billahi Türkiye bu durumda olmazdı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23