• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülkelere göre Coronavirüs hasta sayıları nedir?

Yeniakit Publisher
2020-02-24 23:41:00 -
Ülkelere göre Coronavirüs hasta sayıları nedir?

Coronavirüs hasta sayısı gün geçtikçe artıyor. Coronavirüs farklı ülkelerde de kendini gösteriyor. Çin'in Wuhan şehrinden yayılan Coronavirüsü Güney Kore ve Japonya başta olmak üzere çok fazla sayıda ülkeye yayıldı. En son İran ve Irak'da da görülen Coronavirüs vakaları arttıkça Ülkelere göre Coronavirüs hasta sayıları nedir? sorusu da merak ediliyor. Peki, Ülkelere göre Coronavirüs hasta sayıları nedir? Hangi ülkede kaç Coronavirüs hastası var? İşte detaylar...

Coronavirüs hasta sayısı gün geçtikçe artıyor. Coronavirüs farklı ülkelerde de kendini gösteriyor. Çin'in Wuhan şehrinden yayılan Coronavirüsü Güney Kore ve Japonya başta olmak üzere çok fazla sayıda ülkeye yayıldı. En son İran ve Irak'da da görülen Coronavirüs vakaları arttıkça Ülkelere göre Coronavirüs hasta sayıları nedir? sorusu da merak ediliyor. Peki, Ülkelere göre Coronavirüs hasta sayıları nedir? Hangi ülkede kaç Coronavirüs hastası var? İşte detaylar...

26 ülkede Coronavirüs vakası

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı 70 bin'i geçti. 17 Şubat itibariyle düzenlenen verilere göre ölenlerin sayısı bin 800'e dayandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'çok ciddi bir tehdit' olarak nitelenen virüsün yayılmasının önüne geçmek için birçok bölgede alarm verildi. Çin dışında 26 ülkeye yayılan virüs bin 770'ten fazla can aldı.

Ülkelere göre Coronavirüs hasta sayıları 

Covid - 19 vakalarının küresel dağılımında son durum şöyle:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÇİN

Çin'de ortaya çıkan ölümcül yeni tip koronavirüs Covid-19 ülkede yaklaşık 2 bin kişinin ölümüne neden oldu. 70.548 vaka ise kayıtlara geçti.

HONG KONG

Covid-19 salgını nedeniyle can kaybı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde olmak üzere 2 bin 238'e yükselirken, bugüne kadar taburcu edilenlerin sayısı da 18 bin 264'e ulaştı. Ülkede Covid-19'a yakalandıkları şüpheli olan kişilerin sayısı 5 bin 206'ya, müşahede altına alınanların sayısı 120 bin 302'ye geriledi. Çin ana karası dışında Hong Kong'da vaka sayısı 68'e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 olarak bildirildi.

MAKAO

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleriyle Tayvan'da görülürken bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Sri Lanka ve Kamboçya buralarda virüsü taşıyan 10 vakanın bulunduğunu doğruladı.

JAPONYA

Japonya'da tespit edilen yeni korona virüsü vakaları ile ülke genelindeki toplam vaka sayısı 731'e çıktı.Japonya'da tespit edilen yeni korona virüsü vakaları ile ülke genelindeki toplam vaka sayısı 731'e çıktı.

SİNGAPUR

Singapur’da korona virüsü salgınında vaka sayısında en büyük artış yaşandı. Singapur Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 8 yeni vaka daha görüldüğü ve toplam vaka sayısının 58’e yükseldiği belirtildi. Yeni tespit edilenlerin önceki vakalarla bağlantısı olduğu ifade edilen açıklamada, hastalardan 15’inin iyileştiği ve taburcu edildiği belirtildi. Bakanlığın açıklamasında yoğun bakımdaki 7 hastanın ise durumunun ağır olduğu kaydedildi.

TAYLAND

Bangkok Post gazetesinin haberine göre, Tayland Kamu Sağlığı Bakanlığı Müsteşarı Sukhum Kanchanapimai, ülkeye seyahat eden 5'i Hubey eyaletinden aynı aileden 6 Çin vatandaşında yeni tip koronavirüse rastlandığını belirtti.

GÜNEY KORE

Güney Kore’de Koronavirüs (kovid-19) nedeniyle 1 kişinin öldüğü açıklandı. Ülkede vaka sayısının ise 82’den 104’e çıktığı bildirildi.

MALEZYA

Malezya sağlık yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Çin'in Wuhan kentinden iş ortaklarıyla buluşmak üzere Singapur'a seyahat eden 41 yaşındaki Malezyalı hasta, ülkeye dönmesinden 1 hafta sonra semptomları göstermeye başladı. Sağlık Bakanı Dzulkefly Ahmad, yapılan tetkikler sonucu hastada korona virüsünün saptandığını belirtirken, benzer semptomları gösteren Wuhanlı 63 yaşındaki bir hastanın da gözetim altına alındığını ifade etti.

TAYVAN

Koronavirüsü hakkında açıklama yapan Tayvanlı yetkililer, ülkede 2 yeni korona virüsü vakasının daha tespit edildiğini doğruladı.

Ülke genelinde virüsten kaynaklı vaka sayısı 26'ya yükseldi. Salgın Komuta ve Kontrol Merkezi (CECC) tarafından yapılan açıklamada, 2 korona virüsü tespit edilen hastanın ülkede virüs taşıdığı tespit edilen 24. hastanın kızı ve torunu olduğu belirtildi. İki yeni vakanın 40 yaşlarındaki bir kadın ve 20 yaşlarında bir genç olduğu ifade edildi.

VİETNAM

Yetkililer, başkent Hanoi yakınlarındaki tarım bölgesinde yaşayan 6 kişide Corona virüsü tespit edilmesi üzerine, onlarca köyün olduğu alanı 20 gün boyunca giriş ve çıkışlara kapattı.

Euronews’te yer alan habere göre, Hanoi'nin 40 kilometre uzaklığındaki Son Loi, virüsün ilk ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinden sonra karantinaya alınan ilk bölge oldu.

Koruyucu elbise giyen güvenlik güçleri, karantinaya alınan bölgeye girmekte ısrar eden kişileri, 20 gün boyunca bir daha dışarı çıkamayacakları konusunda uyarıyor.

ALMANYA

Reuters’te yer alan habere göre, Bavyera Sağlık Bakanlığı, 3 kişiye daha Corona virüsünün bulaştığını ve ilk hastayla birlikte karantina altına alındığını açıkladı.

Virüsten yeni etkilenen şahısların virüs taşıyıcısı olan Çinli kadınla iş ilişkisinin bulunduğu bilgisini veren yetkililer, yaklaşık 40 kişinin daha incelemeye alındığını kaydetti.

ABD

Reuters’ta yer alan habere göre, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, ABD’de teyit edilmiş 6 Corona virüsü vakası olduğunu, 191 kişinin de gözlem altında tutulduğunu söyledi.

Amerikalı sağlık yetkilileri, Corona virüsünün insandan insana geçtiği ABD'deki ilk vakanın Chicago'da görüldüğünü açıklamıştı.

AVUSTRALYA

Queensland Eyaleti’nde ilk kez rastlanan virüsle birlikte Avustralya’da kaydedilen Corona virüs vaka sayısı 7’ye ulaştı.

Vaka, 44 yaşındaki hastanın tecrit altında tutulduğu Queensland’de bulunan sağlık merkezi tarafından doğrulandı.

Victoria eyaletinde 1 kişi Çin seyahati dönüşünden iki gün sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde hastanın Corona virüsü taşıdığı tespit edildi. Virüs taşıyan kişi ve ailesi karantina altına alındı.

FRANSA

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Çin'den gelen bir kişinin, yeni tip corona virüsü teşhisiyle Paris'te bir hastanede karantinaya alındığı belirtildi.

Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, dün akşam yaptığı açıklamada, Bordeaux ve Paris'te iki kişide corona virüsü görüldüğünü bildirmiş, Avrupa'da başka kişilerde de bu vakanın görülmesinin muhtemel olduğu uyarısında bulunmuştu. Son açıklama ile Fransa'daki vaka sayısı üçe yükseldi.

İNGİLTERE

Dünya genelinde 565 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan korona virüsü dünyada yayılmaya devam ediyor. İngiltere’de sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkede görülen vaka sayısının 3’e yükseldiği kaydedildi. Korona virüsü görülen hastaların tedavi gördüğü ve virüsün yayılmasının önlenmesi için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nde 2 kişide daha yeni tip koronavirüsü tespit edilmesiyle ülkede virüse yakalananların sayısı 11'e yükseldi.

KANADA

Ontario Eyaleti Sağlık Hizmetleri Şefi Dr. David Williams, düzenlediği basın toplantısında, Kanada'daki ilk vakanın Toronto'da saptandığını duyurdu. Ontario Eyaleti Sağlık Hizmetleri Şefi Dr. David Williams, düzenlediği basın toplantısında, Kanada'daki ilk vakanın Toronto'da saptandığını duyurdu. Toronto Halk Sağlığı Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Merkezi Müdürü Dr. Barbara Yaffe de Toronto Sunnybrook Sağlık Bilimleri Merkezi'nde yatan hastanın temasının sadece hanehalkı üyeleriyle sınırlı olduğunu, bu kişilerin de tecrit edileceklerini duyurdu.

FİLİPİNLER

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü 86 ölüm ve 3 bin 399 yeni vaka kayıtlara geçerken, ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 34 bin 546'ya çıktı. Hong Kong ve Filipinler ile birlikte ölü sayısı 724'e yükseldi.

HİNDİSTAN

Hindistan'ın güneyindeki Kerala kentinde üçüncü korona virüsü vakasına rastlandı. Hintli yetkililer, tıp öğrencisi olduğu öğrenilen hastanın virüsün çıkış noktası olan Wuhan'a seyahat ettiğini belirtti. Sağlık yetkilileri tıp öğrencisinin karantinaya alındığını belirtirken, durumunun stabil olduğunu bildirdi. Korona virüsüne rastlanan diğer 2 vaka da Kerala'nın farklı bölgelerinde yaşayan öğrencilerdi.

İTALYA

İtalya'da ilk kez bir İtalyan vatandaşında korona virüs tespit edilirken ülkede toplam vaka sayısı üçe yükseldi.

İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, askeri uçakla hafta başında Vuhan’dan getirilerek Cecchignola’daki askeri kampüste karantinaya alınan 56 İtalyan vatandaşından birinde yapılan tetkiklerde yeni tip korona virüse rastlandığı kaydedildi.

RUSYA

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Rus basınına yaptığı açıklamada şu an 20 bin kişinin korona virüsü taşıdığı şüphesiyle doktor gözetiminde olduğunu açıkladı.

Popova, 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren Rusya’da 769 kişinin korona virüsü nedeniyle hastaneye yatırılarak tedavi altına alındığını, bunlardan 97’sine grip, 121'ine grip dışı teşhisler, geri kalanlara ise üst yolunum enfeksiyonu teşhisi konulduğunu söyledi. Şu an ülkede 20 bin kişinin şüpheli durumda olduğuna dikkat çeken Popova bunlardan 6 bininin Çin vatandaşı olduğunu, geri kalan 14 bin kişinin Rus vatandaşı olduğunu ifade etti.

İSPANYA

İspanya Ulusal Mikrobiyoloji Merkezi, Mallorca bölgesinde korona virüsü taşıdığı şüphesiyle 4 kişiye yapılan testlerin ardından 1 kişide korona virüsüne rastlandığını açıkladı. Böylelikle ülke genelinde korona virüsünden kaynaklı vaka sayısı 2'ye yükselmiş oldu.

Korona virüsü taşıdığı belirtilen hastaya, Fransa'da virüs teşhisi konan biriyle temasa geçtikten sonra geçtiğimiz Cuma günü test yapıldığı ifade edildi.

BELÇİKA

Belçika Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hafta sonu Çin'in Wuhan kentinden tahliye edilen 9 Belçika vatandaşından birinde korona virüsü tespit edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, Wuhan'dan dönen kişilere başkent Brüksel'deki Neder Over Heembeek bölgesinde yer alan bir askeri hastanede test yapıldığı ve bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığı ifade edildi. Virüs tespit edilen kişinin durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, vakada semptom belirtisi görülmediği kaydedildi. Virüs görülen kişinin özel bir hastaneye transfer edildiği, diğerlerinin ise gözlem altında tutulduğu bildirildi.

NEPAL

Reuters’ın haberine göre, Nepal Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Mahendra Shrestha, “Çin’de okuyan Nepalli bir öğrencide Corona virüsü tespit edildi” dedi.

İSVEÇ

Yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) vakasına İsveç'te ilk kez rastlandı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumunca yapılan yazılı açıklamada, Jönköping kentinde bulunan Ryhov Hastanesinde 20 yaşında bir kadında yeni tip koronavirüs vakasına rastlandığı belirtildi.

Genç kadının, Vuhan kentine kısa süre önce turistik ziyaret gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, 24 Ocak'ta İsveç'e geldiği ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurduğu bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, kadının durumunun iyi olduğu ve virüsün kimseye bulaşmadığı vurgulandı.

FİNLANDİYA

Finlandiya Sağlık ve Refah Enstitüsü, Wuhan'dan gelen bir Çinli turistte korona virüsüne rastlandığını doğruladı. Hastanın Finlandiya'nın kuzeyindeki Lapland Merkez Hastanesi'nde tecrit altında tutulduğu, 15 kişinin daha korona virüsünden etkilenmiş olabileceği de belirtildi.

MISIR

Mısır Sağlık Bakanlığı sözcüsü Khaled Mejahed, Mısır’da ilk korona virüsü vakasının onaylandığını belirtirken, virüsün ülkeye gelen bir yabancıda tespit edildiğini ifade etti.

Virüs tespit edilen kişinin hastanede karantina altına alındığı ifade edilirken, durumunun stabil olduğu belirtildi. Hastanın kimliği ise gizliliğini koruyor.

Mısırlı yetkililer, duruma ilişkin Dünya Sağlık Örgütü’nü (DSÖ) bilgilendirirken, virüse karşı Birleşmiş Milletler ile ortak önlemler alındığı belirtildi.

İRAN

Çin'den dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüs bu kez İran'a sıçradı. İran'da 2 kişi hayatını kaybederken virüsün 5 kişiye de bulaştığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Yasir el-Yasiri imzasıyla yayımlanan bakanlık kararnamesinde, Kovid -19 nedeniyle 2 İranlının hayatını kaybetmesinin ardından Irak'a giriş yapmak isteyen İran vatandaşlarına yeni bir duyuruya kadar vize verilmeyeceği belirtildi.

Irak, İran'da ölümle sonuçlanan Kovid-19 vakaları nedeniyle bu ülkeye açılan bir sınır kapısını kapattığını duyurmuştu. Irak Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İran’a gidiş-dönüş tüm uçak seferlerini askıya aldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Hava Yolları İran’a ve İran’dan yapılacak tüm uçak seferlerini durdurdu.

LÜBNAN

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan korona virüsü Lübnan'a da sıçradı. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan, ülkedeki ilk korona virüsünün bir kadında tespit edildiğini duyurdu. Kadının Beyrut'ta bulunan Refik Hariri Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23