• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülkede halk ayağa kalktı: Sizi istemiyoruz

Yeniakit Publisher
2019-04-18 17:55:00 - 2019-04-18 17:56:54
Ülkede halk ayağa kalktı: Sizi istemiyoruz

Sudan'daki askeri darbeye destek veren Suudi Arabistan ve BAE'ye ülkedeki sivil halktan büyük tepki var.

Sudan'da, askeri darbeye destek veren Suudi Arabistan ve BAE'nin tavrına, sivil iktidar isteyen halktan tepki var.

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ortak heyetini kabul etti.

Konseyin Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Burhan, Suudi Arabistan ve BAE'den gelen üst düzey ortak heyet ile Sudan Savunma Bakanlığı'ndaki ofisinde görüştü.

Heyet; ülkelerinin, Sudan'a mevcut durumda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Burhan'a iletti.

Aynı heyetin, Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı ve Askeri Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı Orgeneral Muhammed Hamdan Daklu ile de bir araya geldiği belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Görüşmede, Sudan ile Suudi Arabistan ve BAE arasındaki ayrıcalıklı ilişkilerin masaya yatırıldığı aktarılan açıklamada, heyetin Riyad ve Abu Dabi yönetimlerinin Sudan'ın güvenlik ve istikrarına verdiği önemi vurguladığı kaydedildi.

Halkın talebi farklı

Sudan halkı ise askerlerin yönetimde kalması yerine bir an önce sivil yönetime kavuşmak istiyor.

Sudan'daki gelişmeler

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, 11 Nisan'da devlet televizyonunda Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmada, ordunun ülke yönetimine el koyduğunu, iki yıllık geçiş döneminin başladığını ve Ömer el-Beşir'in tutuklandığını duyurmuştu.

Ancak Bin Avf, Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla yemin etmesinin üzerinden 24 saat geçmeden, görevini bıraktığını ve yerine Abdulfettah el-Burhan'ı seçtiğini açıklamıştı.

Bin Avf'ın görevi bırakmasının ardından Askeri Geçiş Konseyi'nin başına geçen Burhan, 13 Nisan'da Askeri Geçiş Konseyi adına kararname yayınlayarak 8 kişinin konsey üyeliğine atandığını duyurmuştu.

Askeri Geçiş Konseyi üyeliklerine atanan ordudan 6 kişi ile emniyet teşkilatı ve istihbarattan birer kişi, yemin ederek göreve başlamıştı.

Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23