• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üç kalemde tek hane

Yeniakit Publisher
2017-05-04 06:17:00 -
Üç kalemde tek hane

Başbakan Yardımcısı Canikli, Türkiye’nin yıl sonuna kadar enflasyon işsizlik ve faizde tek haneli rakamları göreceğini söyledi. Canikli, “16 Nisan'dan sonra Türkiye’nin önü açıldı. Bu olumlu hava ekonomide bütün alanlara yansıdı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yılsonu itibarıyla enflasyonda tek haneli rakamlara tekrar döneceklerini belirterek, “Sadece enflasyonda değil, işsizlikte de yılsonunda bunu göreceğiz. Faiz oranlarında da yine yılsonunda tek haneli rakamları göreceğiz” dedi. Londra’daki görüşmelerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Canikli, "Son birkaç yılda Türkiye’ye ilişkin Batı kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, bunu tesadüfen ortaya çıkmış bir çalışma ya da sonuç olarak görmemek gerekir" dedi.

İÇ VE DIŞ PİYASALAR BU SİSTEMİ SEVDİ

Yatırımcıların Türkiye’deki gelişmelere ilişkin doğru ve gerçekçi bir şekilde bilgilendirilmesi için doğrudan temaslar kurulduğunu anlatan Canikli, referandumun ardından piyasaların Türkiye’de istikrarın devamını olumlu algıladığını ekonominin de Türkiye’nin de önünün açıldığını söyledi. Canikli, "İçeride ve dışarıda piyasalar bu sistemi sevdi. Bu sistemi kabullendi" diye konuştu.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23