• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’ye karşı ikircikli tutum! Bu nasıl ittifak

Yeniakit Publisher
2019-12-02 07:45:00 -
Türkiye’ye karşı ikircikli tutum! Bu nasıl ittifak

NATO bugün 70. Yıldönümünü kutluyor. Ancak, ittifaka 1952 yılında dahil olan Türkiye’ye karşı daima ikircikli bir tutum sergilendi. Bunun son örneğini PYD’nin terör örgütü olarak tanımlanmayan savunma planı oluşturdu.

NATO’nun kaderi Londra’da 3-4 Aralık tarihlerinde yapılacak zirvede şekillenecek. Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil edeceği zirvede liderleri ‘stresli’ bir gündem bekliyor. Türkiye açısından PKK/YPG tehdidini içeren ancak NATO Konseyi’nin onayına rağmen yayınlanmayan ‘güvenlik planı’ öne çıkıyor. Türkiye, geçtiğimiz günlerde ABD’nin itiraz ettiği plana ittifakın Rusya’ya karşı hazırladığı ‘Baltık planı’nı engelleyerek rest çekti.

Müttefiklikle bağdaşmıyor

Türkiye bu yılki liderler zirvesinde, büyük katkıyı sunduğu NATO ittifakından, terörle mücadelesinde destek ve PKK/PYD-YPG’yi terör örgütü olarak tanımalarını bekliyor. Stratejik konumu ve askeri gücü açısından NATO içinde önemli rol oynayan Türkiye’ye karşı ittifak, sorumluluklarını yerine hiçbir zaman yerine getirmedi. 67 yıllık NATO-Türkiye birlikteliği ittifakın müttefiklikle bağdaşmayan ‘kırıklarıyla’ dolu.

Her Katkıyı Sunduk

Türkiye, dünya üzerindeki birçok NATO görevinde gerek askeri, gerek ekonomik, gerekse lojistik olarak aktif rol aldı. NATO tarafından Bosna, Afganistan, Kosova, Irak, Somali, Doğu Akdeniz, Ege Denizi, Karadeniz’deki birçok harekat ve misyonlara Türk askeri aktif katılım sağladı. NATO’nun komuta ve kuvvet yapısına, gerek NATO görevindeki askeri gücü gerekse Türkiye’de ev sahipliği yaptığı karargahlar üzerinden katkı sunuldu.

İlk ihanet Küba

Ancak kuruluş anlaşmasında, “Taraflardan birine yapılan saldırı, herkese yapılmış kabul edilir” yazan NATO, söz konusu Türkiye’nin güvenliği olunca hiç adım atmadı. 57 yıl önce, ABD ile Sovyetler Birliği’nin nükleer savaşın eşiğinden döndüğü Küba krizi, Türkiye’nin ittifaktan ilk çalımı yediği gizli bir pazarlıkla son buldu. Moskova tehdidi karşısında Türkiye’nin güvenliği tehlikeye atıldı ve Rusya karşısında yalnız bırakıldı.

Kıbrıs yaptırımları

Türkiye, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda ise NATO üyesi müttefiklerini bu kez açıkça karşısında buldu. Silah ambargosu ve ekonomik ambargolarla zayıflatılmak istendi. NATO, açıkça, örgütün bir diğer üyesi Yunanistan’ı destekledi. NATO, 30 yılı aşan terörle mücadelesinde de Türkiye’ye desteğinde sınıfta kaldı. Türkiye, tüm girişimlerine karşın NATO’yu PKK terörüyle mücadeleye angaje etmeyi başaramadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye’de ortaklık

NATO’nun PKK/PYD’ye DEAŞ’la mücadele adı altında verdiği destek de kuruluş felsefesi ile zıt düştü. PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG, ittifak üyesi ülkeler tarafından Suriye’de müttefik olarak görüldü. Türkiye’yi PKK/PYD ile mücadelesinde yalnız bırakan ve Türkiye’nin lehinde önlem alma ihtiyacı duymayan NATO, Türk askerinin sınırı geçmesine de türlü engellerle karşı çıktı.

NATO sadece izledi

NATO’nun bugün ısrarla Baltıklarda almaya çalıştığı Rusya’ya karşı tedbirler, Türkiye sınırında işletilmedi. Suriye’de Türk savaş uçağının düşürülmesi ve Rus uçağının düşürülmesi ardından sadece itidal çağrısı yapan NATO, Rusya’nın S-400’leri bölgeye yerleştirmesi sürecini de izlemekle yetindi. Türkiye’nin talebi üzerine zorlukla getirilebilen Patriot bataryalarının çalıştırılıp çalıştırılmadığı bile şüpheli kaldı, üstelik kısa sürede de geri çekildiler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dadaş

C Başkanımızın Allah Yar ve Yardımcısı Olsun. Dünya ile savaş veriyor. Ülkemiz için Tüm İslam alemi ve ülkeleri için. Çok sabırlı, Rabbim sabrını Hak yolunda artırsın. Amin. Gerçekten Yalnız Adam. Ama O Hak yolunda olduğu için Onun ilk yardımcısı Allah ikinci yardımcısı inanan milleti. Ama hala aklım almıyor. Seni bu kadar dert bekliyor. 7 düvelle savaşacağını biliyordun ve o günlerin en kızgın zamanlarını şuan yaşıyorsun da,. Neden sana ve milletine yardımcı olacak bakanlar seçmedinde seni arkadan vuracak bakanlar seçtin.? Anlamıyorum. Liyakatsiz bakan bilgisiz cahil demektir. Cahil olanın faydasından ziyade zararı olur. Bu sözüm Tarım bakanı için geçerli. Tanıdığının oğlunu getirdi. Bu şekilde önce milletine sonra çiftçisine sonrada kendisine ihanet etmiş oldu. İkincisi MEB kendisi liyakatli ama kemalizim yolunda imansızın liyakatı bize ve RTE a ihanettir. 3. Aile bakanı, Baş örtünle aile hakkında alınan kararları ve çıkan kanunlarla milleti rezil etti, aile bakanı bu durumda başörtülü münafık. CBaşkanlığını tasvip ettik oy verdik ama bir gedik çıktı. Bakanlarıda millet tayin etmeli seçmeli ki CBaşkanı başkalarına boyun eğmemeli( Ekrem pakdemirli) gibi... MEB lığı gibi,. Aile Bakanlığı gibi.... Sayın CBaşkanım bu konulardan herkes şikayetçi. Bizler yolunda olanlar, bu konularda bakanlıklarda artık seni müdafa edememe durumuna düştük. Seni sevmeyenlerin ağzının payını veremez olduk. Hakkını savunamaz olduk. Vede bu konuları sen gazetelerde okuyorsun. Tv de seyrediyorsun. Sen bakan değilsin BAKMA SEYRETME el koy olaylara. Çok geç kaldın çok geç, çok geç. Bu gidişle 2023 ü zor görecez. Halbuki bu gedikleri gidersen gerçek milli ye geçsen önünde 100 tane parti bile duramaz. Ey Akit mensubları okuyorum ve kanalınızda dinliyorum sizde müzdaripsiniz durumlardan. Onlar hala birşey yapmıyorlar diye bir konuşma ve başlıkla durmayın. Hergün büyük başlıklarla insanların acziyetini bildirin. Aynı başlığı bir hafta hergün biraz daha büyüterek yayınlayın. Bu gidişle büyük bir tokat yiyeceğiz Rabbimizden

Ayyıldız

Nato herzaman Türkiye'ye brütüslük yapmıştır.Türkiye'de bugüne kadar yapılan tüm pisliklerin altında ABD ve Nato vardır.Türkiye yaşayan insanların zerre önemi yoktur onlar için yeterki ellerinin altında herzaman cuntacılar fetöcüler gibi askeri olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23