• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye operasyonu öncesi PKK/YPG panikledi! "ABD sözünü tutmadı"

Yeniakit Publisher
2019-10-07 09:43:00 - 2019-10-07 10:19:53
Türkiye operasyonu öncesi PKK/YPG panikledi! "ABD sözünü tutmadı"

Büyük bir çoğunluğunu terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı SDG'den Türkiye'nin operasyonu öncesi açıklama geldi. Paniğe kapılan örgütten yapılan açıklamada, ABD'nin kendilerine verdiği sözü tutmadığını ve Türkiye'nin operasyonuna karşı koyacakları belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu telefon görüşmesinin ayrıntılarını ise Beyaz Saray açıkladı. Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun konuşulduğu aktarılan açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak. Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak" denildi.

Örgütten açıklama

Bu gelişmenin ardından ardından Terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı SDG'den son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada, ABD'nin kendilerine verdiği sözü tutmadığı, Türkiye'nin operasyonuna karşı koyacakları ve ABD birliklerinin sınırdan çekildiği duyuruldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ke-mal

Olsun bizimkiler hala beklesinler,ÖNCE DAVUL ZURNAYLA ILAN etsin,sonra bir gece ansızın hikayesine baglarlar ,ha bide a haberde canlı operasyonu vermeyide unutmayın emi.

vatansever

karşı koyun bakalım nasıl koyacaksınız göreceğiz...hapla bu iş olmaz iman gerekiyor sizde o yok....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23