• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye karşıtı propaganda tutmadı! CNN'den geri vites

Yeniakit Publisher
2020-05-08 16:43:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türkiye karşıtı propaganda tutmadı! CNN'den geri vites

Türkiye'nin İngiltere'ye gönderdiği koronavirüs yardımları İngiliz medyasında asılsız haberlerle karalanmaya çalışıldı. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından CNN International’ın Londra muhabiri Rob Richeta Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen koruyucu giysilere dair yanıltıcı haberle ilgili Türk yetkililerle görüşerek düzeltme haberi yayımladı. Sağlık Bakanlığı da CNN’in düzeltmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, birçok ülkeye olduğu gibi İngiltere'ye de koronavirüs yardımında bulundu. İngiliz medyasında ise Türkiye'nin hibe ettiği maske ve tulumlar hakkında asılsız haberlere imza atıldı.

CNN International da haber yapan kurumlar arasındaydı. Londra muhabiri Rob Richeta Türkiye'den İngiltere'ye gönderilen koruyucu giysilere dair yanıltıcı haberle ilgili düzeltme haberi yayımladı.

Türk yetkili konuştu, CNN düzeltme yayınladı

CNN International'ın haberinde "Üst düzey bir Türk yetkili CNN'ye verdiği demeçte, Türk hükümetinin hiçbir kısmı bu ekipmanı Birleşik Krallık'a üretmek, paketlemek veya teslim etmekle ilgilenmedi. Yetkili, Türkiye, İngiltere yasalarına "İngiltere yetkilileri ile dayanışma dışında" olmasına rağmen özel satışa izin verdiğini söyledi. Yetkili, Türk hükümeti tarafından İngiltere'ye ayrı bir KKD bağışının yapılmasına ilişkin herhangi bir kalite sorunu olmadığını da kaydetti" denildi. Sağlık Bakanlığı da CNN'in düzeltme haberini sosyal medya hesabından paylaştı.

İngiliz medyasına yalanlama

Sağlık Bakanlığı, İngiliz medyasında yer alan "Türkiye'den İngiltere'ye gönderilen koruyucu giysilerin standartlara uygun bulunmadığına" yönelik haberler üzerine de bir açıklama yayınlamıştı.. İşte Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait Ce ve ISO sertifikaları İngiliz tarafına önceden ibraz edilmiştir. Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Services (NHS)'in onayının ardından İngiltere'ye gönderilmiştir.

Yukarıda anılan haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak teyit edilerek tarafımıza bildirilmiştir.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığımız üzerinden de resmi yazı ile İngiltere'nin ilgili makamlarından duruma ait açıklama ve bilgi talep edilmiştir."

Sabah

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nuri

İngiliz gazetesi Telegraph başka türlü yazıyor 

Emekli

Hep yalan hep yalan bu içimizdeki virüsler cavit19 dan da beter amele sümügü gibi heryere yapışıyor.icraat yok iftira çok
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23