• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye, İslam ülkelerini Kudüs için İstanbul’da topluyor

Yeniakit Publisher
2017-12-07 09:11:00 -
Türkiye, İslam ülkelerini Kudüs için İstanbul’da topluyor

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, İslam ülkelerinin önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla İstanbul'da toplanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin, “Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim ortak davamızdır, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimizdir. Bu karar ile zaten şu anda kırılgan olan Ortadoğu barış sürecini adeta ortadan kaldıracaktır” dedi. 

Kalın, İslam ülkelerinin bu karar karşısında birlikte hareket etmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti ile 13 Aralık’ta İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesini toplayacaklarını belirtti.

BİZİM AÇIMIZDAN YOK HÜKMÜNDE

Bu arada twitter hesabından bir açıklama yapan İbrahim Kalın, ABD’nin Kudüs kararına ilişkin olarak “Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir” diye tepki gösterdi.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23