• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye için DAEŞ ile ilgili çarpıcı iddia!

Yeniakit Publisher
2015-10-15 23:48:00 - 2015-10-15 23:56:50
Türkiye için DAEŞ ile ilgili çarpıcı iddia!

Rus haber ajansı Sputnik'in iddiasına göre; emniyet yetkililerinden edindinilen bilgiye göre, IŞİD İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere bazı metropollerde bomba yüklü araçlarla terör saldırıları yapmaya hazırlanıyor.

Güvenlik güçleri alarm durumuna geçildiğini ve olası saldırılara karşı gereken tedbirlerin alındığını belirtiyor.

Ankara'da 10 Ekim'de, Türkiye tarihinin en kanlı saldırısının ardından yeni saldırılar olabileceği yönündeki olasılık güncelliğini koruyor. İncirlik Üssü'nün ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarına açılması ve Türkiye'nin sınır güvenliğiyle ilgili önlemleri arttırması da DAEŞ'in Türkiye'ye karşı saldırıda bulunma riskini yükseltiyor.

‘10 ADET BOMBA YÜKLÜ ARAÇ VAR'

Emniyet birimlerinin elindeki istihbarata göre, DAEŞ'in Türkiye'de 10 adet bomba yüklü aracı var. Bomba yüklü araçların, dikkat çekmemek için bu tür kanlı eylemlerinde kullanılan, pikap ya da kamyonetlerden değil, lüks sınıfa giren araçlardan seçildiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili konuşan Emniyet yetkilileri, söz konusu istihbaratı doğrulayarak, şu bilgileri verdi: “Örgütün elindeki bomba yüklü araçların patlatılmadan yakalanması için büyük bir çaba içerisindeyiz. Tüm şüpheli araçlara bakıyoruz. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Bizim edindiğimiz bilgilere göre örgüt büyük bir ilde saldırı yapmak için hazırlık yapıyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23