• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
13
Yeniakit Publisher
Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Selma Savcı Giriş Tarihi:
Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti için bu pratik bilgiyi bir yere not etmeniz gerekiyor.

#1
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kış geldi ve kestane kokuları yayılmaya başladı. Kestane yerken en çok zorlanılan şey kestaneyi kabuğundan ayırmak, diğer bir tanıma kestaneyi soymak. Mutfakta sık kullanılan basit bir yöntem sayesinde kestaneleri çok daha kolay soymak mümkün.

#2
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

İşte kestaneyi kolay soymanın formülü…

#3
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, tadı kadar soyulmasıyla da meşhur.

#4
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kızartırken ya da haşlarken kabuğunun zor ayrılması birçok kişinin canını sıkıyor.

#5
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Ancak mutfakta sık kullanılan basit bir yöntem sayesinde kestaneleri çok daha kolay soymak mümkün.

#6
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kestaneleri fırına sürmeden önce birkaç dakika suda bekletmek, kabuğun yumuşamasına yardımcı oluyor.

#7
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Bu suyun içine eklenecek 1 yemek kaşığı tuz ise fark oluşturan asıl detay.

#8
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Tuzlu su, kestanenin hem dış kabuğunu hem de iç zarını gevşeterek piştikten sonra kabuğun tek hamlede ayrılmasını sağlıyor.

#9
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kestanelerin kabuklarına bıçakla çizik attıktan sonra derin bir kaba alın.

#10
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve suya 1 yemek kaşığı tuz ilave edin.

#11
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Kestaneleri bu suda yaklaşık 15–20 dakika beklettikten sonra kızartabilir ya da fırına verebilirsiniz.

#12
Foto - Kestaneyi fırına atmadan önce suyuna 1 kaşık atın! Meğer kestane bu yüzden daha... Püf noktası!

Pişirme sonrası kabukların çok daha rahat soyulduğunu fark edeceksiniz. Bu pratik yöntem sayesinde hem zamandan tasarruf edebilir hem de kestanenin keyfini zahmetsizce çıkarabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23