• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk üs bölgesine saldırıyı kışkırtan kanalın cezası kesildi

Yeniakit Publisher
2019-01-28 07:13:00 - 2019-01-28 07:15:37

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türk üs bölgesine saldırıyı kışkırtan kanalın cezası kesildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), terör örgütü PKK'ya yanlısı yayınlarıyla dikkat çeken NRT TV'nin Duhok ofisini kapattı.

Irak'ın Süleymaniye merkezli NRT TV, yaptığı açıklamada, Duhok kentinde yer alan ofislerinin emniyet güçleri tarafından basıldığı ve kapısına  kilit vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, ofis bünyesinde çalışan muhabirlerin de gözaltına alındığı  ve daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi.

NRT TV, dün Duhok'un Şeladize bölgesinde Türk üssüne gerçekleştirilen  provokatif saldırıda halkı kışkırtıcı yayın politikasıyla tepkileri üzerine  çekmişti.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, bugün düzenlediği basın toplantısında  prensip gereği medyanın çalışmasına engel olmadıklarını ancak halkın huzurunun  kaçıracak her türlü girişimi engelleyeceklerini belirtmişti.

Yeni Nesil Hareketi lideri Şasivar Abdulvahid, NRT TV'nin sahibi  bulunuyor.

Irak'ın kuzeyinde dün Türk Silahlı Kuvvetlerine ait üst bölgesine PKK terör örgütü provokasyonu sonucu saldırı gerçekleştirilmiş, kısmi araç ve malzeme  hasarı meydana gelmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23