• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk-İş Başkanı Atalay hakkında takipsizlik kararı

Yeniakit Publisher
2019-01-22 01:19:00 -
Türk-İş Başkanı Atalay hakkında takipsizlik kararı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücret açıklamalarına ilişkin hakkında başlatılan soruşturmada, düşüncelerinin ifade özgürlüğü sınırları çerçevesinde kaldığı belirtilerek takipsizlik kararı verildiği bildirildi.

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücretle alakalı "Asgari ücret istediğimiz olmazsa Fransa’daki gibi olur" sözleri üzerine hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Başlatılan soruşturma kapsamında Atalay hakkında takipsizlik kararı verildi. Kararda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın 2018 yılı Aralık ayında düzenlenen bir basın toplantısında asgari ücret tespitine ilişkin konuşmalarından dolayı “kanunlara uymamaya tahrik”, “suç işlemeye tahrik etme” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

İhbara konu sözlerin ‘Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider, işte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada burada görür müyüz, görmez miyiz? Bize bağlı’ şeklinde olduğu belirtildi.

Ergün Atalay’ın temsil ettiği sendikanın faaliyetiyle doğrudan ilgili olan ve bu faaliyet kapsamındaki basın toplantısında dile getirdiği düşünce açıklamalarının ifade özgürlüğü sınırları çerçevesinde kaldığının vurgulandığı kararda, eylemin atılı suçların yasal unsurlarını taşımadığı, bu sebeple Atalay hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kaydedildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23