• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'tan Türkiye açıklaması: Kürtlerle anlaşma imzalayın dedim ama..

Yeniakit Publisher
2020-03-25 02:14:00 -
Trump'tan Türkiye açıklaması: Kürtlerle anlaşma imzalayın dedim ama..

Koronavirüsle ilgili soruları cevaplayan ABD Başkanı Donald Trump birden meseleyi Türkiye'ye getirdi. Trump, "Türkiye'ye Kürtler ile bir anlaşma imzalamalarını söyledim." dedi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili değerlendirme yapan ABD Başkanı Donald Trum birden Türkiye ile Suriye'deki terör örgütü YPG/PKK'nın varlığından bahsetmeye başladı. Trump, Suriye konusunda Türkiye ile Barış Pınarı Harekatı dönemindeki ilişkilere dikkati çekti. Trump "Türkiye'ye Kürtler ile bir anlaşma imzalamalarını söyledim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesini seven bir adam ve onunla aramızdaki ilişki gayet iyi. 'Bir anlaşma imzalayın' dedim ama ne Erdoğan ne de Kürtler buna yanaştı. Daha sonra çatışmaya başladılar, başka ülkeler dahil oldu. Sonra (Türkiye-ABD mutabakatı) anlaşma imzaladık." diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise ülke genelinde sokağa çıkma yasağı tartışmalarına ilişkin, "Beyaz Saray Kovid-19 ile mücadele gücü, hiçbir zaman ulusal çapta sokağa çıkma yasağını gündemine almadı." açıklamasında bulundu.

Mehmet Öz soru sordu

ABD'de yaşayan Doktor Mehmet Öz, Trump'a "Sayın Başkan, Paskalya'da hayatı normale döndürmek istediğini söylediniz, peki bunun tıbbi açıdan güvenli olduğunu nasıl düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Trump ise insanların işe gitmek yerine evlerinde kapalı kalmasının onları depresyona sürükleyeceğini iddia ederek, "İnsanlar, bir taraftan iş yerleri kapanırken bir taraftan da bir odada kapalı kalmak yerine, iş yerlerini kurtarmayı isterler. Biliyorsunuz depresyon, intihara sürükler. Şuna güçlü bir şekilde inanıyorum ki insanları evlere kapatmaya devam edersek, daha fazla insanı kaybedeceğiz. 2 yıl ülkenin kapalı kalmasını isteyecek doktorlar olacaktır. Ama biz bu ülkeyi eski haline getirmek istiyoruz. Bizim ülkemiz insanları eve kapatmak için kurulmadı." ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sizofren savar

GAVURUN DERDİ PARADIR... PARA PARA PARA... MİLYONLARCA İNSAN ÖLMÜŞ UMRUNDA BİLE OLMAZ.

AADEM

Biz zaten kürt kardeşlerimizle anlaşıyoruz dangalak...hangi kürtlerden bahsediyorsun sen....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23