• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'tan şoke eden açıklama! Daha erkenden başlatacak

Yeniakit Publisher
2020-04-07 16:31:00 -
Trump'tan şoke eden açıklama! Daha erkenden başlatacak

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, koronavirüs nedeniyle ertelenen spor müsabakalarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Ölüm sayısının zirveye ulaştığı ülkede Trump, "Belki Haziran ya da Temmuz'da başlarız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ertelenen ve ara verilen tüm spor olaylarının Ağustos ayından önce başlatmayı planladıklarını açıkladı.

Donald Trump, Beyaz Saray'da bir gazetecinin sorduğu, "Spor faaliyetlerini Ağustos ayında başlatmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ağustos ayından daha erken olabilir. Ben daha erken başlatılmasından yanayım. Belki Haziran ya da Temmuz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ağustos ayından önce başlatmayı planladığı spor faaliyetleri arasında MLS, NBA, MLB yer alıyor. ABD'de futbol karşılaşmaları ertelenmişti.

Erteleme kararından hemen önce oynanan karşılaşmalarda taraftarların aldıkları önlemler dikkatlerden kaçmamıştı.

CONCACAF Şampiyonlar Ligi müsabakasında maçların seyircili oynatılması da büyük terpki toplamıştı. MLS'in Ağustos ayından önce başlatılmasına imkansız gözüyle bakılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

NBA'de de benzer bir durum söz konusu. 1 milyon 350 bin kişinin corona virüse yakalandığı ABD'de kapalı salon sporlarının oynatılması imkansız ama NBA başkanı Adam Silver bir takvim üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Dünyada etkisini sürdüren korona virüs vakaları sonrası durdurulan NBA maçları hakkında, NBA Komisyon Üyelerinden Adam Silver önemli açıklamalarda bulundu. Nisan ayı içinde bir karar almalarının zor olduğunu söyleyen Silver, “Hafta boyunca arkadaşlarıma söylediğim şey en azından Nisan ayı boyunca bir karar veremeyeceğimizi kabul etmemiz gerektiğidir. 1 Mayıs’a dek bir şey söylememiz için erken” dedi.

NFL'de ise durum tamamen farklı. ABD'nin yerli futbol oyunu olan ve dünya üzerinde en çok izlenen spor organizasyonları arasında yer alan NFL'de yeni sezon Eylül ayında başlayacak. NFL sözücüsü Brian McCarthy, yeni sezon planlamasında değişiklik yapmayacaklarını duyurdu.

NFL'de üzerinde tartışılan tek konus ise 16 kişilik takımların 10 kişiye düşürülmesi. Bu konu ile ilgili açıklamanın ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23