• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump tarihi güne vurgu yapıp uyarıda bulundu

Yeniakit Publisher
2021-01-13 22:48:00 -
Trump tarihi güne vurgu yapıp uyarıda bulundu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Joe Biden'ın yemin töreni öncesi ABD halkına, tansiyonu düşürme ve vandallık olmaması konusunda uyarıda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı yazılı açıklamada, ABD başkanı seçilen Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin töreni nedeniyle geniş çaplı protestolar olacağı haberlerine dikkati çekti.

Destekçilerine seslenen Trump, "Ortada şiddet, kanunların çiğnendiği eylemler ve her türlü Vandallık olmaması konusunda uyarıyorum." ifadesini kullandı.

Trump, Amerikan değerlerinde şiddete yer olmadığının altını çizerek, "Tüm Amerikalıları, tansiyonu düşürmeye ve sinirlerine hakim olmaya davet ediyorum." çağrısında bulundu.

Trump yanlıları Kongreyi basmıştı

Trump'ı destekleyen on binlerce gösterici 6 Ocak'ta Washington'daki Ulusal Park'ta toplanmış ve ABD Kongresine yürümüştü.

Polis barikatlarını aşan bir grup gösterici, Kongreye girmiş ve ülkede infiale yol açan görüntüler ortaya çıkmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi ölmüş ve olayların bastırılması için Kongreye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti.

Olayların ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e, olayları azmettirdiği gerekçesiyle Trump'ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısında bulunmuştu.

Pence ise dün Pelosi'ye gönderdiği mektupta bu maddeyi uygulamayacağını açıklamıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ekrem

Mazlumların ahı var anaların babaların çocukların duası var Allahım bizlere zulmeden İsrail Rusya Fransa Almanya İngiltere Amerika Çin hindistan Kahhar perişan etsin  

deniz

BİDEN ; TRUMP HAKKINDA NE DEDİ BİZİ DÜNYAYA REZİL ETTİN DEDİ DUR BİDEN BU BAŞLANGIÇ BÜYÜK SERMAYEDERLERİN ÇİNE KAÇTI ABD İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ DOLARIN GÜCÜ KIRILIYOR EURO DA KENDİNE GÜVENMESİN AB DE ÇATIRDI SESLERİ YÜKSELİYOR İNGİLİZLER BİRLİKTEN TOPUKLAYARAK KAÇTI .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23