• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump: Önce insan sağlığı sonra ekonomi

Yeniakit Publisher
2020-03-28 04:20:00 - 2020-03-28 10:14:15
Trump: Önce insan sağlığı sonra ekonomi

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede gelecek 100 gün içinde 100 bin vantilatör üreteceklerini ya da bunları edineceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü günlük basın toplantısında salgına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 ile mücadelede ventilatör ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli adımlar attıklarını belirten Trump, "Önümüzdeki 100 günde 100 bin ek vantilatörü üreteceğiz ya da edineceğiz. Bu, ABD'nin bir yıl içindeki ventilatör üretiminin 3 katı bir rakam olacak." değerlendirmesinde bulundu.

New York Valisi ile arasında yaşanan vantilatör krizine de değinen Trump, "New York'a binlerce ventilatör gönderdik. Ama New York bunların kendilerine ulaştığını bilmiyormuş." açıklamasında bulundu.

Trump, kendisine özel sektörün üretimini yönlendirme hakkı "Savunma Üretim Yasası"nın kullanılması konusunda da Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro'yu atadığını duyurdu.

"Washington ve Michigan valilerini aramamasını söyledim"

Eyalet valilerinden bazılarının kendilerine haksızlık ettiğini savunan Trump, "Valilerden istediğim şey çok basit. Birazcık bize karşı müteşekkir olmaları. Başkan Yardımcısı Mike Pence sık sık eyalet valileriyle telefonda konuşuyor. Ona artık Washington ve Michigan valilerini aramamasını söyledim. Onlar bize olması gerektiği gibi davranmıyor." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump, Kovid-19 konusunda pazartesi ya da salı günü bilim insanları ile bir araya geleceklerini ve yeni atılacak adımları görüşeceklerini belirterek, "New York'ta hayat kısa sürede normale dönecek gibi durmuyor. Ama ülkenin bazı kesimleri de virüsten çok etkilenmedi." ifadesini kullandı.

"Benim önceliklerim belli"

Virüsü bir an önce yenmek istediklerini kaydeden Trump, "Benim önceliklerim belli. Önce insanların hayatı ve güvenliği, sonra ekonomi." dedi.

Trump, ayrıca sağlık elemanı ihtiyacını karşılamak için de Savunma ve İç Güvenlik bakanlıklarına rezerv askerleri göreve çağırma yetkisi verdiğini kaydetti.

Söz konusu kararname ile, sivil hayatta sağlık alanında çalışan emekli ya da rezerv askerler en fazla 24 ay olmak suretiyle göreve çağrılabilecek.

ABD, Kovid-19 vaka sayısı bakımından dünya genelinde birinci

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de Kovid-19 vakaları, İtalya ve Çin'i geçerek 100 binin üzerine çıkmış, salgın nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 1500'ü geçmişti.

ABD, Kovid-19 vaka sayısı bakımından dünya genelinde birinci sırada yer alıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet yüksel

Ey sarı büyük şeytan Trump Daha dün burnun bulutlarda dünyayı tehdit ediyordun. Ne oldu şimdi? Görünmez boyuttaki virüs Amerikadan da çinden de rusyadan da büyükmüş. Dilerim siz eli kanlı avrupa ve amerika 13.yüzyıldan beri katlettiğiniz kızılderililer inkalar mayalar afrikalıların hepsinin ruhu birer korona virüsüne biner gelirler ve kanemici sömürgeci katil haydutların torunları siz ve bunak avrupayı yokeder. Reis ne demişti: -Dünya beşten büyüktür. Ne dünyası korona dünyadan da büyükmüş.hepinizi dize getirdi. BRE ZALİMLER TEK BİR SÖZ VAR. ALLAH Ü EKBER!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23