• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump giderayak talimatı verdi! ABD çekiliyor

Yeniakit Publisher
2020-12-05 08:20:00 - 2020-12-05 08:25:48
Trump giderayak talimatı verdi! ABD çekiliyor

ABD Başkanı Donald Trump, görevi devretmesine sayılı günler kala Somali'deki Amerikan askerlerinin çoğunun 2021 başına kadar geri çekilmesi talimatını verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Trump'ın talimatına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

Açıklamada, "Başkan Trump, Savunma Bakanlığı ile ABD Afrika Komutanlığına, Somali'deki askeri personelin çoğunluğunun 2021'in başına kadar yeniden konumlandırılması talimatını verdi." ifadesine yer verildi.

700 asker var

ABD'nin Somali'de yaklaşık olarak 700 askerinin olduğu belirtilirken, geri çekilme takvimine ilişkin detaylar güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Öte yandan Wall Street Journal gazetesi, Somali'den çekilecek askerlerin bazılarının Kenya ve Cibuti'deki üslere nakledilebileceğini iddia etti.

Sürpriz ziyaret

3 Kasım seçimlerinden sonra Trump tarafından Savunma Bakan Vekilliğine getirilen Christopher Miller, sürpriz bir şekilde geçen hafta Somali'ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve orada görev yapan Amerikan askerleri ile bir araya gelmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD Başkanı Trump, seçimlerden önceki açıklamalarında Afganistan, Irak ve Somali'deki Amerikan askerlerinin sayısının azaltılacağı mesajını vermişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz

DÜNYA HAKİMİYETİ BU ENGEREK YILANLARINDAN ALINIP BİZ MAZLUMLARIN DOSTU TÜRKLERE GEÇMELİ ÇOK ÇALIŞMALIYIZ GEÇEBİLİRİZ MUASIR MEDENİYET DENİLEN ÇIYANLARIN ELİNDEN ALIP ONLARIN BİLE ÜSTÜNE ÇIKABİLİRİZ BEYİNLERİ TOPLAYIN NASIL Kİ FATİH SULTAN MEHMET TOPLAR DÖKTÜRDÜ PROJELER YAPTI BİZİ İLERİYE GÖTÜRECEK BEYİNLER TÜRKİYEYE GELMELİ BEYİNLER BİZİ İLERİYE GÖTÜRECEK ASKERİ ANLAMDA SAVUNMA SANAYİ MİLLİ OLDU MU ? KENİ SİLAHINI GELİŞTİR KARGO ŞİRKETLERİNİ GÜÇLENDİR İNTERNET WEB SATIŞINI ARTTIRICI PROJELER KUR KANUN NİZAMINI KÜLTÜRÜNE GÖRE ŞEKİLLENDİR TEKNOLOJİK TRANSFERLER YAP SANAYİ MALLARINI PRATİK ÜRET YERLİ MİLLİ PARA ALIŞVERİŞİNİ YAYGINLAŞTIR ASKERİ ÜSLERİ YURTDIŞINA YAYIN İTHALATI KIS İHRCATINI ARTIR KAMUDA İŞLERİ KOLAYLAŞTIRICI REFORMLAR YAP VATANDAŞ İLE İÇLİ DIŞLI OL DÜNYA EKONOMİLERİNİ İYİ ANALİZ YAPIP NEYİ ÜRETEMEİKLERİNİ KEŞFET ONU ÜRET SAT TARIMDA REFORM YAP HAYVANCILIKTA AVRUPAYI GEÇ BUNLAR HAYAL DEĞİL Kİ AZİM VE KARARLILIK OLURSA TAŞI SIKSAN SUYU ÇIKAR

345

sadece laf ortada hiçbirşey yok suriyeden ıraktan afganistandan afrikadan asyadan okyanusya kıtası ülkelerden daha nicesi karayiplerden çekildilermiki somaliden çekilsinler asker başkanın sözünü asla dinlemiyor takmıyor bahaneler uyduruyor işgallere devam etmek için
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23