• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump 3 eyalette ulusal muhafızları harekete geçirdi

Yeniakit Publisher
2020-03-23 01:53:00 - 2020-03-23 01:58:45
Trump 3 eyalette ulusal muhafızları harekete geçirdi

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en yoğun görüldüğü New York, Washington ve California eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet durumlarında yarı zamanlı görev yapan ulusal muhafızları aktivite ettiklerini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kovid-19 nedeniyle 3 eyalette ulusal muhafızlar harekete geçirildiABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en yoğun görüldüğü New York, Washington ve California eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet durumlarında yarı zamanlı görev yapan ulusal muhafızları aktivite ettiklerini duyurdu.

Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.New York, California ve Washington'ın Kovid-19 salgınından en çok etkilenen eyaletler olduğuna işaret eden Trump, "Bu eyaletlerin virüsle mücadelesine yardımcı olmak için bu bölgelerde ulusal muhafızları aktivite ettik." şeklinde konuştu.Trump, ayrıca bu eyaletlerde yeni yatak kapasitesi sağlanacağını da sözlerine ekledi.Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) Başkanı Peter Gayno da yaptığı açıklamada, ulusal muhafızların görevlendirilmesine ilişkin, "Bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Ulusal muhafızlar, eyalet valilerinin yönetiminde olacak." ifadelerini kullandı

Ulusal muhafızlar nedir?

Ulusal muhafızlar, ABD'de büyük çaplı toplumsal olaylar ve doğal afet döneminde müdahale etmek ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak için görev alıyor.Birçoğu sivil hayat yaşayan ve yarı zamanlı orduda görev alan ulusal muhafızlar, hem eyaletlerin hem de federal hükümetin yönetimi altında bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasin

İnşallah bütün askerlerine salgın yayılırda ordusu komple silinir.

maraşlı

Daha bu iyi günleriniz , akıttığınız müslüman kanlarında boğulacaksınız. Mazlumların ahının sizi bitireceği aklınıza gelmedi değilmi lanetli siyonist alçakların köpekleri sizi , daha daha beter olun , hatta birbirinizi yediğiniz günleri göreceğiz inşaallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23