Tirit nasıl yapılır?

Sevilen lezzetlerden tirit nasıl yapılır? Tirit yapmak için hangi malzemeleri kullanmak gerekir?

17 Ağustos 2018 Cuma 23:03
Tirit nasıl yapılır?

MALZEMELER:

1/2 kuşbaşı et

1/2 kg yoğurt

1 demet maydanoz

Bayat ekmek

50 gr tereyağı

2 diş sarımsak

2 soğan

Kimyon

Tuz

TİRİT NASIL YAPILIR?

Tereyağını tencerede eritin.

Eti ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun.

Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve kimyonu katıp etler yumuşayana kadar pişirin.

Bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp fırında kızartın.

Maydanozu temizleyip kıyın.Soğanları soyup piyazlık doğrayın.

Üzerine tuz serpip ovun.Yıkayıp süzün.

Ekmekleri yayvan bir kaba alın eti suyu ile birlikte üzerine dökün.

Sarmısakları soyup ezin ve yoğurda karıştırın.

Sarmısaklı yoğurdu ekmeklerin üzerine dökün.

Soğan ve kıyılmış maydanozu ekleyip servis yapın

Afiyet olsun.

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 17 Ağustos 2018 Cuma 23:03

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    23 Mart 2019